Pārlekt uz galveno saturu

eAgronom aicina piedalīties vebinārā par oglekļa programmu

Attēla autors: No LLU arhīva

23. martā no plkst. 10.00 līdz plkst. 11.00 norisināsies eAgronom vebinārs "Kā iegūt papildus ienākumus, palielinot organisko vielu daudzumu augsnē", kurā aicināti piedalīties nozares profesionāļi un ikviens interesents. 

eAgronom online semināra laikā ikvienam interesantam būs iespēja uzzināt par oglekļa programmu – atmosfēras oglekļa piesaistīšanu augsnē, īstenojot oglekļa lauksaimniecību. eAgronom oglekļa programma sniedz lauksaimniekiem iespēju saņemt samaksu par oglekļa kredītiem, kas ģenerēti, īstenojot videi draudzīgas lauksaimniecības prakses.

Semināru atklās eAgronom vadītājs Robins Saluoks, kurš pastāstīs par eAgronom vadības programmatūru un, kā mākslīgajā intelektā balstītu konsultāciju pakalpojumi lauksaimniekiem var palīdzēt samazināt izmaksas un izmešu daudzumu globālā mērogā, turpinājumā biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja - Burmistre atklās par Eiropas zaļo kursu, tā nozīmīgumu un problemātiku, savukārt  eAgronom tirdzniecības pārstāvis Nauris Liberts iepazīstinās ar oglekļa dioksīda kredītu pārdošanas projektu un tā darbību Latvijā, taču noslēgumā agronoms, eAgronom konsultants Uldis Nelsons skaidros, kā ieviest ilgtspējīgas saimniecības praksi un, kā tas darbojas saimniecībā.

Kā informē vebināra organizatori, tad oglekļa kredīts ir izlīdzināšanas vienība, ko iegādājas uzņēmumi kā vienu no opcijām, lai samazinātu savu ietekmi uz vidi. ES regula Eiropas zaļais kurss nozīmē liela apmēra saistības krasi samazināt savu oglekļa pēdas nospiedumu līdz 2050. gadam. Tāpēc uzņēmumi vēlas iegādāties CO2 kredītus, lai īstenotu vides pārmaiņas, kas pārsniedz viņu pašreizējās spēju robežas. Lauksaimnieki, piedaloties oglekļa programmā, var ne tikai uzlabot savu lauku augsnes kvalitāti, bet arī samazināt resursu izmaksas un saņemt samaksu par ģenerētajiem CO2 kredītiem. Plašāka informācija par oglekļa programmu pieejama: https://eagronom.com/lv/oglekla-lauksaimnieciba/

Detalizēta informācija par vebināru un pieteikšanos pieejama, izmantojot šo saiti.

Raksta fotogrāfija no www.eagronom.com

Pievienots 17/03/2022