Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Hokeja komanda “Zemgale/LLU” kļuvusi par Latvijas čempioniem

11. aprīļa vakarā Jelgavas hokeja komandas "Zemgale/LLU" hokejisti svinēja uzvaru Optibet hokeja līgas ceturtajā fināla sērijas spēlē pret HK "Olimp/Venta 2002" un ieguva ilgi kāroto Latvijas čempiona titulu. Kā informē Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Sporta servisa centrs”, mūsu komandai tas izdevies pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē.

Fināla sērija ilga līdz vienas komandas četrām uzvarām, un šosezon ar 4:0 sērijā pārāki bija HK "Zemgale/LLU": pirmajā spēlē rezultāts 5:0, otrajā spēlē 3:2 papildlaikā, trešajā spēlē 3:2, ceturtajā spēlē 3:1.

Arī 2020./2021. gada sezonā Latvijas čempionāta finālā tikās šīs pašas komandas – HK "Zemgale/LLU" un HK "Olimp/Venta 2002". Tad ar 4:0 sērijā čempionu titulu ieguva Rīgas komanda. Šogad jelgavniekiem izdevās revanšs, un komanda izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiona titulu. "Lai gan sērija noslēdzās ar 4:0, tā nebija viegla, bet man ir prieks par visiem komandas puišiem – cīnījāmies viens par visiem un visi par vienu. Gandarījums ir arī par to, ka pērn mēs skatījāmies, kā "Olimp/Venta 2002" ceļ virs galvām kausu, šogad to darām mēs," pēc spēles intervijā TV žurnālistam norādīja HK "Zemgale/LLU" aizsargs Patriks Ozols.

Par finālsērijas labāko spēlētāju tika atzīts HK "Zemgale/LLU" hokejists Edgars Kulda. Kā intervijā TV norādīja hokejists, viņam šis ir pirmais Latvijas čempiona tituls pieaugušo hokejā.

Jāatgādina, ka regulāro turnīru HK "Zemgale/LLU" noslēdza 2. vietā un pusfinālā tikās ar 3. vietā esošo HK "Liepāja". Sērijā līdz četrām uzvarām ar 4:2 uzvarēja jelgavnieki un iekļuva finālā.

Cīņa par bronzas godalgām nenotika – 3. vietu ieņēma tā pusfināla pāru zaudētāju komanda, kas regulāro turnīru noslēdza augstākā vietā. Tā šosezon ir HK "Mogo/LSPA", kas uzvarēja regulārajā turnīrā.

Informāciju sagatavoja: Sporta servisa centrs.

Foto: Ruslans Antropovs.

Pievienots 11/04/2022