Pārlekt uz galveno saturu

Vidusskolēni iepazīstinās ar savu redzējumu par zaļās dzīvošanas nozīmi un tās ieguvumiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai Latvijas vidusskolēni, karjeras konsultanti un bioloģiskie zemnieki kopīgi rastu atbildes uz jautājumu "Ko nozīmē zaļā dzīvošana?", kā arī izprastu tā nozīmi un ieguvumus, LLU Mūžizglītības centrs sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā "People to People Cultural Engagement" programmas ietvaros īstenoja projektu "Dzīvot zaļi?!", kam noslēguma pasākums paredzēts 13. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU).

Pasākuma atklāšana notiks plkst. 10.30 ar LLU profesores, rektores Irinas Pilveres un British Council pārstāvniecības Latvijā vadītājas Zane Matesoviča uzrunām, bet jau drīz pēc tam sekos jauniešu digitālā mārketinga mentora Edgara Koroņevska vadībā sagatavotās prezentācijas un mājaslapas par projekta laikā apmeklētajām saimniecībām. Prezentāciju mērķis ir sniegt vienaudžiem izpratni par zaļumu Eiropas mērogā un publiskajā vidē bieži dzirdamo Zaļo kursu, kā arī lauzt dažādus mītus par to un izprast bioekonomikas lomu nākotnē.

Projekta “Dzīvot zaļi?!” aktivitātēs iesaistījās pedagogi un skolēni no O. Kalpaka Liepājas 15. vidusskolas, Liepājas Liedaga vidusskolas, Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils 13. vidusskolas, Rēzeknes Valsts 1. ģimnāzijas, Rēzeknes 2. vidusskolas, Rīgas Ziepniekkalna vidusskolas, Rīgas 96. vidusskolas, Rīgas 22. vidusskolas, Rīgas Rīnūžu vidusskolas, Rīgas 71. vidusskolas un Rīgas 25. vidusskolas. Kopumā dalībnieki viesojās sešās Latvijas zemnieku saimniecībās – "Karotītes" (Tukuma novads), "Kolumbi" (Kuldīgas novads), "Kalvāni" (Ogres novads), "Kivlenieki" (Preiļu novads), "Neganti gardi" (Ērgļu novads) un "Valti" (Skrundas novadā). Dalībniekiem bija iespēja piedalīties mācību ekskursijās, iepazīties ar saimniecību darbību un tikties ar vadītājiem.

Pēc dalībnieku prezentācijām interesentiem būs iespēja piedalīties "Dzīvot zaļi?!" laboratorijā, bet izskaņā gaidāma projekta dalībnieku cildināšana.

Pateicoties īstenotajam projektam, tā dalībnieki ir attīstījuši jaunas prasmes (t.sk., kritisko domāšanu, medijpratību), uzlabojuši zināšanas un veicinājuši izpratni par zaļo dzīvesveidu, kā arī karjeras iespējām bioekonomikas nozarē.

Pasākuma darba kārtība pieejama, izmantojot šo saiti.

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ir viena no vadošajām Baltijas jūras reģiona zinātnes un tehnoloģiju universitātēm ar specializāciju dabas resursu ilgtspējīgā izmantošanā sabiedrības dzīves kvalitātes paaugstināšanai. Tā piedāvā studijas plašā nozaru lokā: informācijas tehnoloģijās, inženierzinātnēs, ekonomikā, socioloģijā, menedžmentā, ainavu arhitektūrā, pārtikas tehnoloģijā, mežsaimniecībā, zemes ierīcībā, enerģētikā, veterinārmedicīnā, lauksaimniecībā, vidē un ūdenssaimniecībā, kā arī ēdināšanā un viesnīcu uzņēmējdarbībā. 

Pievienots 05/04/2022