Pārlekt uz galveno saturu

LLU studenti sekmīgi startē "SELL Games - 2022"

Attēla autors: No LLU arhīva

No 20. līdz 22. maijam Rīgā, Ogrē un Milzkalnē sacentās labākie studentu sportisti no Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Slovākijas un Latvijas. Šogad vienkopus Latvija pulcēja nedaudz vairāk kā 1100 studentu no 5 valstīm, tai skaitā 68 studentus no LLU Jelgavā. LLU studenti no sacensībām pārveda mājās vienu zelta medaļu un divas bronzas godalgas.

Augstākā kaluma medaļu džudo sacensībās izcīnīja Veterinārmedicīnas fakultātes studente Sofija Gžibovska (titulbildē), kura svaru kategorijā līdz 70 kilogramiem pārspēja konkurentes no Lietuvas augstskolām.

Savukārt Eiropas studentu čempions svara kategorijā līdz 66 kilogramiem spēka trīscīņā Edgars Jurkāns šoreiz piedalījās svaru kategoriju augstāk – līdz 74 kilogramiem. Uzrādot savus personīgos rekordus pietupienā, guļus spiešanā un vilkmē, Vides un būvzinātņu fakultātes students ieguva bronzas godalgu, uzlabojot savu rezultātu summā par 30 kilogramiem kopš augustā notikušā Eiropas studentu čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā.

Sporta karaliene vieglatlētika sagādāja vēl vienu godalgu LLU. Par to parūpējās šķēpa metējs Roberts Gļauda, kurš ar 53,38 metru tālu metienu izcīnīja trešo vietu šķēpa mešanas sacensībās.

Peldēšanas sacensībās teicamu sniegumu rādīja Vides un būvzinātņu fakultātes absolvents Jevgenijs Boicovs, kam zelta medaļa 50 metru peldējumā brīvajā stilā un sudraba godalga 100 metros brasā.

Soli aiz goda pjedestāla 4. vietā ierindojās - LLU florbola komanda, lodes grūdējs un Lauksaimniecības fakultātes students Artūrs Demidočkins, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes šķēpa metēja Una Diāna Veipāne un orientēšanās jauktā stafetes komanda (Ieva Ivbule, Viktorija Vendiņa, Aivis Šiliņš un Emīls Mārtiņš Upenieks).

LLU Sporta centrs vēlētos pateikt lielu paldies SELL spēļu organizatoriem, Latvijas Augstskolu sporta savienībai, par teicami organizētajām sacensībām.

Nākamās "SELL spēles" notiks Igaunijā, Tartu, atzīmējot 100. gadskārtu kopš pirmajām šim student sacensībām, kas pirmo reizi norisinājās 1923. gadā Igaunijas studentu galvaspilsētā – Tartu.

*Nosaukumu "SELL spēles" veido četru rīkotājvalstu - Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas - pirmie burti valsts valodā (Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva), un sacensības ik gadu notiek kādā no šīm valstīm, piedaloties un pulcējot citu valstu studentu sportistus.

Pievienots 23/05/2022