Pārlekt uz galveno saturu

Studējošie aicināti piedalīties Vasaras skolā matemātikā

Attēla autors: No LLU arhīva

Ne vienu vien reizi, uzsākot studiju kursu matemātikā, studējošie uzdod jautājumu "Kur es to dzīvē pielietošu?". Parasti augstskolā matemātikas kursa ietvaros ir paredzēts tikai izzināt kursa programmā ietvertos konceptus, kā arī praktizēt to pielietojumu matemātisku uzdevumu risināšanā. Diemžēl matemātikas kursa apjoms ir ļoti ierobežots, kā rezultātā bieži izpaliek attiecīgo konceptu pielietojums reālās dzīves situācijās. Tāpēc LLU Jelgavā sadarbībā ar piecām universitātēm no visām Baltijas valstīm organizē Vasaras skolu matemātikā, kuras ietvaros studentiem tiks sniegta iespēja apgūt intensīvo kursu  "Matemātikas pielietojums sociāli ekonomiskās vides kontekstā". Vasaras skola paredzēta no 13. līdz 17. jūnijam.

Vasaras skolas mērķis ir pieredzes apmaiņa starp mācībspēkiem un studentiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas par matemātikas pielietošanu sociāli ekonomiskās vides kontekstā, pamatojoties uz ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Kurss sniegs studentiem padziļinātu pārskatu par matemātiku kā ilgtspējīgas attīstības instrumentu, pieņemot uz pierādījumiem balstītus lēmumus, sekmēs prasmes pielietot matemātikas zināšanas reālās dzīves procesu un parādību modelēšanā, kā arī aprēķināt, interpretēt un prezentēt rezultātus. Kursa laikā studenti praktizēs arī tā dēvētās transversālās kompetences: kritisko domāšanu, laika plānošanu, komandas darba un prezentācijas prasmes, toleranci.

Vasaras skola notiks Rīgā, izmantojot RTU telpas; dzīvošana – Riga Island Hotel. Dzīvošana un ēdināšana tiek apmaksāta no Nordplus Augstākās izglītības projekta NPHE-2020/10188 "Matemātikas pielietojums sociāli ekonomiskās vides kontekstā". Vasaras skolas darba valoda: angļu.

Vasaras skolā tiek aicināti piedalīties studenti, kuri vēlas uzlabot / pilnveidot savas matemātikas prasmes, ir ieinteresēti konkrēta rakstura problēmu risināšanā, un kuri vēlas gūt pieredzi, darbojoties starptautiskā komandā.

Pieteikšanās dalībai Vasaras skolā līdz 25. maijam, zvanot uz 29419351 vai rakstot uz Anna.Vintere@llu.lv un norādot savu vārdu, uzvārdu, fakultāti, kursu, grupu, kontaktinformāciju.

Ar Vasaras skolas programmu var iepazīties šeit.

logo

 

Pievienots 23/05/2022