Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Altum balvu iegūst jaunā ekonomikas doktore Ligita Āzena

3. jūnijā Jelgavas pilī Attīstības finanšu institūcija “Altum” apbalvoja LLU ekonomikas doktori Ligitu Āzenu un dāvāja balvu savu pētījumu turpmākajai attīstībai un uzņēmējdarbības veicināšanai Latvijā. To Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas (LLMZA) kopsapulcē pasniedza Altum Zemgales reģiona direktore Mārīte Lazdiņa.

Ikgadējam “Altum” konkursam 2022. gada pavasarī darbus iesniedza četri LLU maģistri un doktori, kas izstrādājuši pētnieciskos darbus Ekonomikas un sabiedrības un Pārtikas tehnoloģijas fakultātēs. Konkursa komisija izskatīja daudzveidīgus pētījumus par sociālo uzņēmējdarbību kā instrumentu personu ar invaliditāti nodarbinātības veicināšanā, Latvijas pašvaldību projektu vadības procesu pēc administratīvi teritoriālās reformas, mātes piena sastāvu un teritorijas konkurētspēju uzņēmējdarbības veicināšanai.

Izvērtējot visu pretendentu pētījumu kvalitāti un iegūto rezultātu nozīmi tautsaimniecībā, izlemts Altum balvu piešķirt Ligitai Āzenai par promocijas darbu “Teritorijas konkurētspēja viedās uzņēmējdarbības attīstībai Pierīgas reģionā”. Pētījuma zinātniskā vadītāja ir profesore, Dr.habil.oec. Baiba Rivža, un tas izstrādāts ekonomikas zinātniskā doktora grāda ekonomikā un uzņēmējdarbībā iegūšanai.

Promocijas darbā tika apkopotas teorētiskās nostādnes par teritorijas attīstību un konkurētspējas kritērijiem, teritorijas mērķa tirgus grupu vajadzībām, viedās uzņēmējdarbības būtību un Eiropas pieredzi, izpētītas Latvijas, reģionu un pašvaldību uzņēmējdarbības attīstības politikas vadlīnijas: normatīvie akti, Latvijas un Pierīgas reģiona attīstības plānošanas dokumenti, kā arī noslēgumā izanalizēti teritorijas konkurētspējas un viedās ekonomikas rādītāji, sniegti konkurētspējas veicināšanas iespējamie risinājumi viedās uzņēmējdarbības attīstībai Pierīgas reģionā.

Interesentiem promocijas darba kopsavilkums pieejams LLU Fundamentālās bibliotēkas elektroniskajā datubāzē.

“Altum” balva dibināta LLU, Attīstības finanšu institūcijas “Altum”, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas un LLU Attīstības fonda sadarbības ietvaros. Balva tiek piešķirta par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu. Balvai jaunie LLU maģistri un doktori var pieteikties divas reizes gadā – aprīlī un novembrī.

Pievienots 06/06/2022