Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Latvijas Bankas studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursā Evita Prindule iegūst 3. vietu

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Banka 2021./2022. studiju gadā rīkoja gadskārtējo augstskolu studentu zinātnisko darbu konkursu, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas studenti. Šogad konkursā tika iesniegti 15 darbi no septiņām Latvijas un ārvalstu augstskolām, tostarp LLU Jelgavā. Godpilno 3. vietu un  naudas balvu 1000 eiro apmērā ieguva Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 2022. gada absolvente Evita Prindule.

Evita Prindule šogad absolvēja akadēmiskā maģistra studiju programmu "Ekonomika", iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā. Viņa savā noslēguma darbā "Piena pārstrādes nozares uzņēmumu saimnieciskās un finansiālās darbības analīze un risku vadības procesu novērtējums" analizēja piena produktu ražošanas uzņēmumu finanšu rādītājus un riska vadības procesus. Autores ierosinātie nozares attīstības priekšlikumi ir labvēlīgi nodokļu mehānismi un regulāra finanšu analīze, turklāt E. Prindule uzsver nepieciešamību attīstīt e-komerciju un jaunus tehnoloģiskus risinājumus.

Latvijas Bankas studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursā piedalījās studenti no LLU, Rīgas Ekonomikas augstskolas, Rīgas Stradiņa universitātes, Banku augstskolas, Latvijas Universitātes, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA, ISM Vadības un Ekonomikas universitātes (Viļņa). 

Konkurss šogad tika organizēts jau 20. reizi un tā mērķis ir veicināt Latvijas un eiro zonas tautsaimniecības makroekonomisko problēmu apzināšanu un analīzi, iesaistot šajā darbā spējīgākos jaunos ekonomistus.

Pievienots 29/06/2022