Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" ar spēli savā laukumā debitēs Somijas "Mestis" līgā

Attēla autors: No LLU arhīva

Šodien plkst. 18.30 Latvijas čempione hokejā - HK ''Zemgale/LLU" - savā laukumā pret Somijas "Peliitat" debitēs Somijas pēc spēka otrajā "Mestis" līgā. Šīs dienas pretiniece vēl nav izcīnījusi punktus jaunajā sezonā, bet jau rīt komandas spēkosies atkārtoti, informē Latvijas sporta ziņu interneta medijs sportacentrs.com. Turklāt spēles tiešraide būs skatāma Go3 platformā.

Sarunas par iespējamo HK "Zemgales’/LLU" spēlēšanu Somijas otrajā līgā aizsākās 2022. gada pasaules čempionāta laikā, taču noslēdzās īsi pirms jaunās sezonas sākuma. Arta Ābola vadītā komanda dalībai turnīrā pieteikusi trīs vārtsargus, septiņus aizsargus un 16 uzbrucējus. Klubs savā paziņojumā minējis: "Atkarībā no nepieciešamības vienības sastāvs tiks mainīts un šonedēļ īsi pirms debijas "Mestis" līgā klubu pastiprināja pieredzējušais uzbrucējs Gatis Gricinskis".

Sezonas ievadā HK "Zemgale/LLU" aizvadījusi jau deviņas spēles "Optibet" hokeja līgā, svinot septiņas uzvaras, bet divās tika piedzīvots zaudējumus. Abas neveiksmes bijušas pašā sezonas sākumā – vispirms pret "Mogo", bet vēlāk pagarinājumā pret "Dinamo Rīga".

Savukārt "Mestis" hokeja līga izveidota 2000. gadā, aizvietojot tobrīd notiekošo "I-divisioona" turnīru. Šajā sezonā čempionātā piedalās 14 komandas – 13 no Somijas un viena no Latvijas. Pēdējās trīs sezonas par "Mestis" čempioni kļuva "Kettera", taču šo sezonu čempione sākusi ar divām neveiksmēm.

Arī HK "Zemgales/LLU" pirmā pretiniece "Peliitat" sezonas ievadā vēl nav izcīnījusi punktus, zaudējot abās pirmajās čempionāta spēlēs. Vispirms ar 1:4 tā piekāpās "Kiekko-Espoo", bet vēlāk ar 0:4 FPS.

Turnīra izspēles formāts paredz, ka pēc regulārās sezonas beigām sešas labākās komandas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet septītās līdz desmitās vietas īpašnieces savstarpēji cīnīsies par pēdējām divām ceturtdaļfināla pozīcijām. Savukārt pēdējo divu vietu īpašnieces izkrīt līgu zemāk. Izkrišana gan neattiecas uz HK "Zemgale/LLU".

Jāatzīmē, ka bukmeikeri uzskata, ka HK "Zemgale/LLU" "Mestis" līgas izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies. Koeficients uz palikšanu ārpus desmitnieka ir 1.40, bet uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs 2.75. Iespēja izcīnīt titulu jelgavniekiem novērtēta ar koeficientu 500.00.

Atgādinām, ka spēles sākums plkst. 18.30 un tiešraidi translēs Go3 platformā. Turklāt jau rīt abas komandas Jelgavā spēkosies atkārtoti.

Fotogrāfija no www.sportacentrs.com

Pievienots 26/09/2022