Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale"/LLU izcīna uzvaru "Mestis" līgas izbraukuma spēlē

Attēla autors: No LLU arhīva

Savā piektajā izbraukuma spēlē Somijā hokeja komanda HK "Zemgale/LLU" spēja pārtraukt zaudējumu sēriju "Mestis" līgā un pēcspēles metienu sērijā pieveica Forssas pilsētas komandu "FPS" ar rezultātu 3:2 (0:2; 2:0; 0:0; 0:0; 1:0).

Pēc četru spēļu zaudējumu HK "Zemgale/LLU" galvenais treneris veica izmaiņas komandas sastāvā un virknējumos. Pirmajā virknējumā no HK "Zemgale Juniors" tika izsaukts uzbrucējs Artūrs Karaša. Ceturtajam virknējumam piesaistīja no junioru komandas aizsargs Gustavs Krūmiņš, bet rezerves vārtsarga loma uzteica Mariusam Bajarūnam-Galējam. Pēc vienas spēles diskvalifikācijas sastāvā atgriezās arī  Ričards Bernhards, bet traumas sadziedēšanas trešajā virknējumā – centra uzbrucējs Kristaps Roķis.

Forssas ledus hallē valdīja lieliska atmosfēra – spēlēja dzīvā muzikālā grupa un vietējie fani bija pietiekami skaļi, lai radītu svētku atmosfēru. Iespējams jelgavniekiem tas atgādināja mājas ledus halles atmosfēru un viņi uzsāka spēli ar saviem uzbrukumiem.

Pēc uzvarētā iemetiena jelgavnieki uzreiz nonāca pie pretinieku vārtiem un izdarīja pirmo metienu pa vārtiem. Pārliecinoša un ātra spēles maniere radīja daudz iespēju nonākt pie pretinieku vārtiem, kuri gan neatpalika tieksmē uz vārtu guvumiem.

Negaidīti pašas spēles sākumā uzbrucējs Kristers Brauns neveiksmīgi veica spēka paņēmienu, ka rezultātā krita un ārsta Agņa Otvara pavadībā bija spiests doties uz ģērbtuvi.

Iespējams tas kļuva par iemeslu kritumam jelgavnieku sniegumā un neprecīza piespēle starp aizsargiem savā zonā, kas ļāva uzreiz trīs "FPS" spēlētājiem nonākt vārtu priekšā un pēc Jakuba Ruzeka piespēles Mika Huhtasalo atklāja spēles rezultātu – 0:1.

Trešdaļas turpinājumā sekoja divi noraidījumi HK "Zemgale/LLU" sastāvā un otrajā reizē laukuma saimnieki izmantoja, ka trīs spēlētāji savilkās virsū vienam pretiniekam, izspēlēja ripu un Āpo Alapuranen dubultoja "FPS" pārsvaru – 0:2.

Otrās trešdaļas ievadā Forssas pilsētas hokejisti ļoti veiksmīgi sāka izmantot "tuvā soliņa" priekšrocības, iespiežot HK "Zemgale/LLU" aizsardzības zonā. Ja tas turpinātos ilgāk, tad tas varētu kļūt draudoši jelgavniekiem, bet beidzot disciplīna pievīla arī "FPS" hokejistus.

Šo iespēju pēc aizsarga Harija Branta piespēles izmantoja uzbrucējs Artūrs Karaša, kurš savā debijas spēlē "Mestis" līgā guva pirmos vārtus – 1:2. Vairākumā iegūto iniciatīvu, HK "Zemgale/LLU" turpināja saglabāt un pēc debitanta Gustava Krūmiņa ripas raidījuma uz vārtiem, vārtsargs Pētruss Lintonens to atsita tieši uz nūjas Artūram Homjakovam, kurš nekavējoties izlīdzināja spēles rezultātu – 2:2.

Trešajā trešdaļā abu komandu spēlētāji vēlējās gūt uzvaru, parādot lielisku spēli ar daudziem bīstamajiem momentiem, bet vārtos nevainojami darbojās abi vārtsargi un rezultāts saglabājās neizšķirts.

Papildlaiku var izcelt ar īpaši aizraujošo spēli no vieniem vārtiem uz otriem un izcilām vārtu gūšanas iespējām, kuras aizrāva skatītāju elpu gan Forssas ledus halles apmeklētājiem, gan televīzijas skatītājiem Latvijā.

Vārti papildlaikā netika gūti un spēles rezultāts tika noskaidrots pēcspēles metienos, kuros var uzteikt HK "Zemgale/LLU" spēlētāju sniegumu. Ripu vārtos izdevās ieraidīt Gatim Gricinskim, Raineram Rulleram, Robertam Petrovičam un Artūram Homjakovam. Par uzvaras vārtu guvēju kļuva Rainers. Vārtsargs Ēriks Vītols atvairīja divus no četriem metieniem, kaldinot HK "Zemgale/LLU" pirmo uzvaru izbraukumu spēlēs.

12. oktobrī plkst. 18.30 komandas aizvadīs otro savstarpējo spēli Forssas pilsētas ledus hallē un tās tiešraidi varēs vērot "Go3 Latvija" platformā.

Pievienots 04/10/2022