Pārlekt uz galveno saturu

Universitāte piedāvā Jelgavas skolotājiem improvizācijas teātra meistarklasi

3. novembrī plkst. 15.00 – 17.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte - LLU) aicina Jelgavas skolu pedagogus piedalīties meistarklasē “Improvizācijas teātra elementi skolotāja darbā”, kas norisināsies unikālā vietā – Jelgavas Studentu teātrī, J. Čakstes bulvārī 5a.

Ik gadu rudenī LBTU aicina Jelgavas skolotājus piedalīties izzinošās un izklaidējošās lekcijās, semināros vai meistarklasēs, ko vada universitātes mācībspēki un zinātnieki. Tā parasti ir arī iespēja viesoties kādā no universitātes ēkām un iepazīt tās studiju vidi un laboratorijas.

Šoreiz skolotājus aicinām uz Jelgavas studentu teātri, kas ir viens no senākajiem studentu teātriem Latvijā un kuram vienīgajam ir sava teātra māja. LBTU ir viena no retajām augstskolām, kas turpina studentu teātra tradīcijas, piedāvā saviem studentiem apgūt aktiermeistarības pamatus un iestudē teātra izrādes.

Meistarklasē divu stundu garumā kopīgi ar teātra režisori un māksliniecisko vadītāju Astru Kacenu skolotājiem būs iespēja izmēģināt dažādus improvingrinājumus, kurus izmantot darbā ar skolēniem, kā arī iepazīt unikālo teātra ēku.

Meistarklase paredzēta ikviena mācību priekšmeta skolotājam, jo improvingrinājumi var palīdzēt gan valodu, gan matemātikas un jebkura cita priekšmeta apguvē. Turklāt tos var izmantot dažādiem mērķiem – gan koncentrācijas, gan atslābināšanās veicināšanai.

Dalība meistarklasē ir bez maksas. Obligāti nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, sūtot ziņu e-pastā: renate.silakalne@lbtu.lv.

Pievienots 25/10/2022