Pārlekt uz galveno saturu

Vienojas par turpmāko sadarbību putnkopības nozarē

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai stiprinātu ciešāku sadarbību un veicinātu putnkopības nozares attīstību Latvijā, 21. decembrī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) noslēgta vienošanās starp biedrību "Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija" un vairākām LBTU fakultātēm, kā arī Mūžizglītības centru. 

Līgumu parakstīja biedrības "Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija" valdes priekšsēdētājs Jānis Gaigals un LBTU rektore Irina Pilvere, un turpmākā sadarbība būs cieši saistīta ar Ekonomikas un sabiedrības attīstības, Veterinārmedicīnas un Lauksaimniecības fakultātēm, kā arī Mūžizglītības centru.

Visas puses atzina, ka ikvienā nozarē ir būtiski analizēt esošo situāciju un iezīmēt tās nākotnes attīstības tendences. Putnkopības nozare ir viena no tām jomām, kurā nākas saskarties ar dažādiem izaicinājumiem un no jauna meklēt piemērotus risinājumus. Tādējādi svarīgi, lai uzņēmumi un augstākās izglītības iestāžu darbinieki līdzdarbotos, daloties gan ar labās prakses piemēriem, gan sniegtu zināšanu pārnesi.

LBTU rektore Irina Pilvere atzinīgi novērtē uzsākto sadarbību un ir pārliecināta, ka putnkopības nozares attīstībai ir nepieciešamas daudzu jomu pārstāvju zināšanas un LBTU ir vieta, kas spēj sniegt šīs zināšanas.  

Noslēgtais līgums paredz, ka universitātes pētnieki veiks Latvijas putnkopības nozares attīstības stratēģijas 2030 priekšizpēti, kā arī izstrādās "Labturība un biodrošība" un "Ekonomiskās attīstības modeļi" sadaļas, tāpat strādās arī pie "Putnkopības rokasgrāmata" izveides un īstenos apmācības programmu "Putnkopības saimniecību vadība".

Lauksaimniecības un Veterinārmedicīnas fakultātes ir cieši saistītas ar putnkopības nozari, jo studējošajiem studiju procesā tiek nodrošināti vairāki studiju kursi, savukārt fakultātes zinātnieki veic pētījumus un īsteno projektus šajā jomā.  

Pievienots 21/12/2022