Pārlekt uz galveno saturu

Aicina iesniegt rakstus zinātniskajam žurnālam "Mathematical and Computational Finance Analysis"

Attēla autors: No LLU arhīva

Līdz 2023. gada 31. augustam pētnieki aicināti iesniegt oriģinālrakstus zinātniskajam žurnālam "Mathematical and Computational Finance Analysis", kā mērķis ir informēt sabiedrību par jaunākajiem sasniegumiem mūsdienu finanšu teorijā un veikt atbilstošu tēmu izpēti.

Šobrīd finanšu nozarē ir nepieciešamība rast optimālus risinājumus biznesa un investīciju lēmumiem, ko ietekmē nenoteiktība un sekas, kas radušās COVID-19 pandēmijas rezultātā. Matemātiskā un skaitļošanas finanšu analīze ir cieši saistītas jomas, kas palīdz risināt reālas problēmas gan teorētiski, gan pielietojot algoritmus un pārbaudītas metodes, kā, piemēram, ar mašīnmācīšanās metodes palīdzību var veiksmīgi apstrādāt finanšu datus un atrisināt radušās problēmsituācijas. Tādējādi arī žurnālā tiek pievērsta uzmanība orģināliem zinātnieku pētījumiem, kas ietver matemātisko un mašīnmācīšanās metožu pielietošanu finanšu nozarē.

Zinātniskajam žurnālam "Mathematical and Computational Finance Analysis" piesaistīti četri viesredaktori, kuri vidū arī Latvijas Biozonātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) pārstāves - LBTU zinātņu prorektore, Informācijas tehnoloģiju fakultātes vadoša pētniece un profesore, Dr. sc. ing. Irina Arhipova, kuras zinātniskā darbība saistīta ar ekonometriju un tās pielietošanu, riska pārvaldības metodēm un lēmumu pieņemšanas atbalsta sistēmām, kā arī LBTU padomes locekle, Latvijas Universitātes profesore, Dr.oec. Signe Bāliņa, kuras darbības jomas ir digitālā transformācija, e-komercija, datu analīze, ekonometrija, mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās.

Zinātnieki tiek aicināti iesniegt pētnieciskos rakstus, kas risina vienu vai vairākas problēmas nozarē par aktuālajām tēmām - finanšu riska pārvaldība, matemātiskā un statistiskā finanšu modelēšana, skaitliskās metodes, lēmumu pieņemšana, optimizācija, finanšu lietojumprogrammas, stohastiskā laikrindu modelēšana, finanšu aprēķini un modelēšana, kā arī skaitļošanas finanšu pielietojumi.

Detalizēta informācija par žurnālu un raksta iesniegšanu pieejama, izmantojot šo saiti.

Aksiomu speciālizlaidums (ISSN 2075-1680). Šis īpašais izdevums pieder sadaļai "Matemātiskā analīze".

Pievienots 05/01/2023