Pārlekt uz galveno saturu

Kara gadadienā LBTU aicina atbalstīt Ukrainas tautu

24. februārī aprit gads, kopš Krievija sāka pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Šajā dienā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU, iepriekš – LLU) aicina ikvienu solidarizēties ar Ukrainas tautu, domās būt kopā un iespēju robežās ar ziedojumu atbalstīt ukraiņu cīņu pret agresorvalsti.

Atbalstot valsts augstāko amatpersonu aicinājumu, LBTU aicina 24. februārī plkst. 9.00 pārtraukt ikdienas gaitas un ieturēt klusuma brīdi, lai pieminētu un godinātu kara upurus.

Savukārt plkst. 12.00 aicinām piedalīties Latvijas mediju akcijā un ieslēgt jebkuru Latvijas radiostaciju, TV vai digitālo mediju, lai noklausītos Ukrainas valsts himnu, un domās būt kopā ar varonīgo Ukrainas tautu, novēlot tai drīzu uzvaru par savu brīvību, neatkarību un teritoriālo nedalāmību.  Akciju atbalsta Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 3, Latvijas Radio 4, Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv", Latvijas Radio 6 "NABA", LTV1, LTV2, TV3, "TV3 Life", TV6, "Star FM", "Radio SWH", "Radio SWH +", "Radio SWH Rock", "Radio SWH Spin", "Radio SWH LV" , "Eiropas Hitu Radio", "EHR SuperHiti", "Latviešu Hiti", "EHR Krievu Hiti", "RetroFM" "Radio Skonto", "Radio Tev", "Radio Skonto Plus", "360 TV", STV, 8TV, "Relax FM", "Autoradio Latvija", Radio Roks, ReTV, Kurzemes Radio, Latgales Radio, "Radio7", "Radio Baltkom" un "Radio Marija Latvija", kā arī portāls "Delfi.lv" un "Rus.Delfi.lv".

LBTU turpina vākt ziedojumus sadraudzības universitātei Ukrainā - Ukrainas Nacionālās Dzīvības un vides zinātņu universitātei. Ziedojumi nepieciešami, lai tā varētu palīdzēt saviem darbiniekiem un studentiem, kuri kara dēļ nonākuši smagā humanitārajā situācijā.

Informācija ziedotājiem!

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte, reģ.nr. 90000041898

Banka: Valsts kase, TRELLV22

Norēķinu konts: LV85TREL916003C000000

Veicot ziedojumu Ukrainas Nacionālās Dzīvības un vides zinātņu universitātei, maksājuma mērķī norādiet "Ukrainas atbalstam".

 

Aicinām ikvienu ar savām domām un darbiem atbalstīt Ukrainu, kā katrs to individuāli saskata par nepieciešamu, lai īstenojas Ukrainas himnas vārdi:

Vēl nav mirusi Ukrainas slava un brīve,

Vēl mums, brāļi Ukraiņi, uzsmaidīs veiksme.

Izplēnēs mūsu naidnieki kā rasa saulē,

Saimniekosim arī mēs, brāļi, savā zemē.

Dvēseli un miesu mēs dosim par mūsu brīvi

Un rādīsim, ka mēs, brāļi, no kazaku cilts esam.

 

#KopāparUkrainu #StandwithUkraine

Pievienots 22/02/2023