Pārlekt uz galveno saturu

Notiek pieteikšanās starptautiskajai konferencei "Studenti ceļā uz zinātni"

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte – LBTU (iepriekš – LLU) organizē 18. starptautisko zinātnisko konferenci "Students on their Way to Science / Studenti ceļā uz zinātni", kas norisināsies 21. aprīlī. Plenārsēde un darbs sekcijās plānots tiešsaistē. Studējošie līdz 20. martam aicināti pieteikties dalībai un iesūtīt savu konferences ziņojumu tēmu.

Konferences mērķis ir zinātnisko pētījumu popularizēšana un starpkultūru komunikācijas pieredzes veidošana. Konferences darba valoda ir angļu, līdz ar to svešvalodas prasmju attīstīšana ir viens no būtiskiem ieguvumiem konferences dalībniekiem. Daļai no studentiem tā vienlaikus ir lieliska iespēja aprobēt savu bakalaura, maģistra un doktora darbu pētījumu rezultātus, kā arī iegūt zināšanas par pārstāvētās zinātņu nozares pētījumiem citās valstīs. Tāpat studenta dalība konferencē tiek izmantota kā priekšrocība dažādu stipendiju konkursos.

Studējošie var pieteikties kādā no konferences sekcijām un sniegt mutisku ziņojumu, kā arī rakstisku ziņojuma kopsavilkumu, kas tiks publicēts CAB abstracts. Konferences tematiskie virzieni iekļauj visus LBTU īstenotos studiju un pētnieciskos virzienus: lauksaimniecība (augkopība, dārzkopība, dzīvnieku zinātne), veterinārmedicīna, pārtikas zinātne, inženierzinātnes (mehānika, elektrotehnika, lauksaimniecība), izglītība, informācijas tehnoloģijas, būvniecība, vide un ūdenssaimniecība, zemes ierīcība un ģeodēzija, ainavu arhitektūra un plānošana, mežsaimniecība un kokapstrāde, kā arī sociālās zinātnes (ekonomika, vadība, socioloģija). 

Jāatzīmē, ka konference ir atzīta par vienu no lielākajām studentu zinātniskajām konferencēm Centrālajā un Austrumeiropā, kurā piedalās Latvijas un citu valstu universitāšu studenti.

Detalizēta informācija par konferences norisi pieejama, izmantojot šo saiti.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar konferences organizatori Inesi Ozolu e-pastā: inese.ozola@lbtu.lv.

Pievienots 02/03/2023