Pārlekt uz galveno saturu

Noslēgusies izstāde "Skola 2023"

Attēla autors: No LLU arhīva

Rīgā, Ķīpsalā aizvadīta lielākā izglītības izstāde Latvijā "Skola 2023", kurā bija iespēja satikt Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš LLU) vēstnešus un uzzināt par studiju iespējām Jelgavā. Unikālais, īpaši izstādes vajadzībām iekārtotais universitātes stends bija veidots kā dzīvs un ilgtspējīgs vides objekts, izrādot cieņu Latvijas vērtīgākajam dabas resursam - koksnei.

Izstādes apmeklētājiem bija iespēja ne tikai uzzināt sev interesējošu informāciju par katru no LBTU studiju programmām, satikties ar universitātes studentiem, kuri jau studē Jelgavā, un noskaidrot visu, kas saistīts ar uzņemšanas procesu, bet arī iegūt īpašu pieredzi un būt klātesošiem nepārtrauktajam augšanas procesam dabā, vērojot kviešu augšanu vertikālā 4 m augstā sienā. Stends bija veidots kā vides objekts no ilgtspējīga dabas resursa un visu izstādes laiku turpināja attīstīties. Tas simboliski atainoja arī pārmaiņas pašā universitātē, kas savu 160 gadu ilgajā darbības vēsturē nemitīgi ir mainījusies un augusi – no nelielas lauksaimniecības augstākās izglītības nodaļas līdz daudznozaru universitātei.

Savukārt tiem, kuri nebija pārliecināti par studiju virzienu, LBTU stendā bija iespēja pārbaudīt piemērotību kādai no universitātes piedāvātajām pamatstudiju programmām un izmēģināt savu veiksmi, piedaloties Laimes rata griešanā. 

Lai vienmēr būtu zinošs par notikumiem LBTU, apciemo universitātes virtuālo māju – www.lbtu.lv, kā arī meklē #labiteu sociālajos tīklos.

Foto autori: Kaspars Grosbergs un LBTU Komunikācijas un mārketinga centrs

Pievienots 06/03/2023