Pārlekt uz galveno saturu

Ēnu dienā iespēja "ēnot" LBTU Jelgavā darbiniekus

Attēla autors: No LLU arhīva

5. aprīlī Latvijas skolēni aicināti piedalīties biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizētajā Ēnu dienā, kā laikā "ēna" var pieteikties "ēnot" dažādu profesiju pārstāvjus, tostarp arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes – LBTU (iepriekš Latvijas Lauksaimniecības universitāte – LLU) darbiniekus, un piedalīties viņu ikdienas gaitās un darba procesā. Šī gada Ēnu dienas tēma – neredzamās profesijas, izceļot karjeras iespēju un profesiju dažādību.

Pieteikšanās ēnošanai notiek JA Latvia mājaslapā.

Līdz 13. martam skolēni aicināti pieteikties "ēnot" LBTU rektori, LBTU zinātņu prorektori, Meža fakultātes dekānu, vides un ūdenssaimniecības, ainavu arhitektūras, augsnes, augu, dzīvnieku, matemātikas, fizikas, inženieru, ekonomikas, mežkopības jomas mācībspēkus un pētniekus, kā arī Zirgkopības mācību centra "Mušķi" pārstāvjus.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. "Ēnu dienas" mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia reģistrēta preču zīme.

Organizatori informē, ja pirmajā pieteikšanās kārtā netiks apstiprināts pieteikums, tad no 17. marta būs iespējams pieteikties citai darba vakancei.

Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā Ēnu dienā piedalījās 1827 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 6362 vakances. Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 19 933 reģistrētu ēnotāju.

Pievienots 08/03/2023