Pārlekt uz galveno saturu

LBTU sieviešu koris gūst atzinību Jelgavas koru apriņķa skatē

Attēla autors: No LLU arhīva

15. aprīlī Jelgavas Valsts ģimnāzijā aizvadīta XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII deju svētku noslēguma koncerta "Kopā Augšup", koru lielkoncerta "Tīrums. Dziesmas ceļš" un senioru koru koncerta koprepertuāra pārbaudes un svētku dalībnieku atlases skate. Dalībnieku vidū arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU, iepriekš LLU) sieviešu koris "Liepa".

Žūrija Jelgavas pilsētas koru sniegumu novērtēja ar diviem augstākās pakāpes diplomiem un pieciem 1. pakāpes diplomiem, nodrošinot ceļu uz gaidāmajiem svētkiem. Kopumā skatē piedalījās Jelgavas, Jelgavas novada un Olaines novada kori, savukārt Jelgavu skatē pārstāvēja - LBTU sieviešu koris “Liepa”, pašvaldības iestādes "Kultūra" jauktie kori "Balti", "Mītava", "Tik un tā" un "Zemgale", Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas jauniešu koris un Jelgavas Latviešu biedrības jauktais koris "Apkārt Latvijai", informē Jelgavas valstspilsētas sabiedrisko attiecību departaments. 

LBTU sieviešu koris "Liepa" diriģentes Intas Zakenfeldes vadībā skatē priecēja ar augsti kvalitatīvu sniegumu un tika novērtēti ar 1. pakāpes diplomu B grupā. Universitātes koris skatē izpildīja divus izlozes un vienu brīvas izvēles skaņdarbu no svētku koncertu koprepertuāra.

LBTU sieviešu kora "Liepa" darbība aizsākusies 1950. gadā Rīgā, diriģenta Paula Kveldes vadībā. Kopš dibināšanas koris piedalījies visos Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētkos "Gaudeamus". 1986. gadā "Liepai" piešķir Tautas kolektīva Goda nosaukumu. Savukārt 1993. gada rudenī "Liepas" apvienojas ar augstskolas puišiem, līdz pat 1999. gadam diriģenta Paula Putniņa, Andra Pujāta, Aigara Meri un Inga Leilanda vadībā skanot LBTU jauktajā korī "Naktstaureņi". 1999. gadā ar diriģentiem I. Leilandu, Gunti Pavilonu un Ditu Cēburu koris atgriežas pie savām saknēm, kļūstot par sieviešu kori un 2006. gadā I. Zakenfeldes vadībā I Latvijas sieviešu koru konkursā Latvijas Universitātes Aulā "Liepa" sevi atkal piesaka ar vēsturisko nosaukumu. 

Jāatzīmē, ka jau šā gada vasarā norisināsies XXVII Vispārējie XVII latviešu dziesmu un XVII deju svētki, kuros universitāti pārstāvēs arī mūsu māksliniecisko kolektīvu dalībnieki. Svētki plānoti 2023. gadā no 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

Raksta fotogrāfija no LBTU sieviešu kora "Liepa" Instagram konta. 

Pievienots 17/04/2023