Pārlekt uz galveno saturu

LBTU savu hokeja komandu sveic Zelta zālē

Attēla autors: No LLU arhīva

19. aprīlī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes vadība (LBTU, iepriekš LLU) svinīgi sveica hokeja komandu “Zemgale/LLU” ar Optibet Baltijas hokeja līgas čempiona kausa ieguvi, kas vienlaicīgi deva tiesības iegūt arī Latvijas čempiona godu. Sveikšana jau otro gadu pēc kārtas norisinājās unikālā un komandai ļoti atbilstošā vietā - Jelgavas pils Zelta zālē.

Hokeja komandas uzņemšana vēsturiskajās Jelgavas pils zālēs kļuvusi par tradīciju kopš 2018. gada, kad “Zemgale/LLU” pirmo reizi izcīnīja Latvijas čempionāta sudraba medaļas. Tā kā universitātes galvenajā ēkā ir gan Sudraba, gan Zelta zāles, tobrīd Valērija Kuļibabas trenētās komandas īpašo sasniegumu kopīgi atzīmēja Sudraba zālē, vienojoties, ka jāpieliek lielas pūles, lai reiz tiktos Zelta zālē.

Pirmo reizi hokeja komanda tika uzņemta Zelta zālē aizvadītajā gadā, kad universitātes vadība cieši vienojās ar treneriem un komandas vadību, ka tikšanās vietu mainīt vairs nedrīkst, kas nozīmēja, ka čempionu tituls un zelta medaļas jāiegūst atkārtoti. Pateicoties Arta Ābola vadītās komandas neatlaidīgajam darbam, tas arī izdevās.

Jau otro reizi hokeja komandu Zelta zālē uzņēma universitātes rektore Irina Pilvere, Sporta centra direktors Jānis Vītols un fakultāšu dekāni. Savā uzrunā hokejistiem rektore pateicās par universitātes vārda nešanu ne vien Latvijā, bet pasaulē un tās popularizēšanu, kā arī atgādināja par nepieciešamību iegūt augstāko izglītību, ko komandas spēlētājiem nodrošina LBTU. Tā kā universitāte kopš 2022. gada rudens ir mainījusi nosaukumu, I. Pilvere nākamajā sezonā uz pārmaiņām aicināja arī komandas vadību.

Savukārt hokeja kluba “Zemgale/LLU” vadītājs Aivars Zeltiņš atzinīgi novērtēja universitātes atbalstu un iespēju hokejistiem iegūt izglītību paralēli sportista karjerai, kā arī pauda gatavību jau nākamo sezonu uzsākt jaunā veidolā. It īpaši šis lēmums nozīmīgs saistībā ar komandas dalību Somijas hokeja līgā “Mestis” un nepieciešamību veidot starptautiski atpazīstamu zīmolu.

Kaut arī ne visi komandā spēlējošie hokejisti izvēlējušies studijas LBTU, komandā šajā sezonā bija pārstāvētas gandrīz visas fakultātes. Tradicionāli lielākais studējošo hokejistu skaits ir Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē, kuras dekāne Andra Zvirbule svinīgajā uzņemšanā īpaši uzrunāja savus studentus un aicināja pēc čempiontitula izcīnīšanas saglabāt modrību un tikpat veiksmīgi tikt galā ar izaicinājumiem studiju jomā. Savukārt komandas galvenajam trenerim Artim Ābolam dekāne A. Zvirbule ar sev ierasto humora devu “atskaitījās” par aizvadītajā gadā izstrādātās hokeja aizsargu uzņemšanas taktikas īstenošanu un solījās pie tās pieturēties arī nākamajā gadā. Viņa gan atzina, ka vienošanos fakultāte nedaudz pārkāpusi, jo studentu rindās uzņēmusi arī vienu uzbrucēju.

Lai nodrošinātu hokeja komandas augstos sasniegumus arī turpmāk, visi hokejisti no LBTU rektores saņēma īpašas piemiņas balvas, kuras rotāja LBTU zinātnieku izstrādāta Uzvaras formula. Par tās izstrādi universitātē klīst leģenda, ar kuru tika iepazīstināti arī pasākuma dalībnieki, bet tās patiesumu pierādīt nav iespējams. Unikālas, “zelta darbiem” piemērotas piemiņas veltes par savu nozīmīgo ieguldījumu ieguva arī treneri un komandas vadība.

Pasākuma noslēgumā universitātes un komandas vadība bija vienisprātis – nākamajā gadā tikšanās vietu mainīt nedrīkst.

Pievienots 21/04/2023