Pārlekt uz galveno saturu

HPC biznesa brokastis Zemgalē: kā palielināt konkurētspēju, ieviešot superdatoru?

Attēla autors: No LLU arhīva

Superdatoru iespējas

Mūsdienās uzņēmēju iespējas izmantot superskaitļošanas jeb augstas veiktspējas skaitļošanas (High-Performance Computing (HPC)) resursus ir iespaidīgas, bet ne visi zina, kā tās izmantot. Latvijas HPC kompetences centrs "SuperS" aicina uzņēmējus uz biznesa brokastīm Jelgavā, kurā stāstīsim, kā palielināt uzņēmumu konkurētspēju vietējā un starptautiskā tirgū, izmantojot superdatoru.

HPC biznesa brokastīs uzņēmējiem stāstīsim, kāpēc superdatori ļauj uzlabot darba efektivitāti un samazināt izmantotos resursus, kā arī paver iespēju mākslīgā intelekta palīgu (piemēram, ChatGPT) apmācīšanai superdatoros.

Tāpat uzņēmējiem būs iespēja uzzināt par Eiropas Digitālo inovācijas centru piedāvāto atbalstu finansējuma piesaistīšanai digitalizācijas projektiem.

Seminārs īpaši noderīgs būs

Dažādu nozaru uzņēmējiem no Zemgales reģiona (bet var apmeklēt arī citu reģionu uzņēmēji).

Pasākuma norise – klātienē. Darba valoda – latviešu.

Lai piedalītos, lūgums iepriekš reģistrēties: https://www.digitallatvia.lv/#calendar-72f1864c-92ad-4e30-b191-fb45c7d373dd-event-lnssmr79

Vietu skaits ierobežots. Dalība- bez maksas.

Pasākuma norises vieta – Jelgavas pilī, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē, Lielajā ielā 2, 293. zālē Bioekonomikas centrā

Pievienots 24/10/2023