Pārlekt uz galveno saturu

Digital Accelerator of Latvia

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte 2022. gada 1. septembrī uzsāka Digitālā Eiropa “Digital Accelerator of Latvia” (turpmāk – DAoL) projektu, kura mērķis ir veicināt digitālo transformāciju un inovācijas, uzlabot Latvijas uzņēmumu konkurētspēju un publisko pakalpojumu kvalitāti, izmantojot jaunus digitālos risinājumus, kā arī veicināt investīcijas IKT tehnoloģiju pētniecībā un attīstībā.

Lai sasniegtu projekta izvirzītos mērķus, tā īstenošanā ir iesaistījušies 20 partneri no Latvijas, kas nodrošinās pieeju jaunākajām tehnoloģijām, kā arī atbalstīs uzņēmējdarbību un inovācijas.

Projekta laikā plānots veikt digitālo briedumu testu un sagatavot digitālās transformācijas ceļa kartes vismaz 1236 organizācijām, nodrošināt testēšanas, prototipēšanas un eksperimentēšanas pieejamību vismaz 128 organizācijām, apmācībās iesaistīt vismaz 360 organizācijas, piesaistīt finansējumu vismaz 46 organizācijām, un noslēgt vismaz 40 sadarbības līgumus.

Projekta ietvaros LBTU piedāvās dažāda veida apmācības uzņēmējiem, lai uzlabotu digitālās prasmes. Tāpat LBTU eksperti sniegs konsultācijas par dažādiem digitalizācijas risinājumiem uzņēmējiem. Uzņēmēji aicināti pieteikties Eiropas Digitālās inovācijas centru sniegtajiem pakalpojumiem: https://www.digitallatvia.lv/pakalpojumi/

Pievienots 27/11/2023