Pārlekt uz galveno saturu

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē sākas izlaidumu laiks

Attēla autors: No LLU arhīva

No 19. janvāra Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) Jelgavā norisināsies ziemas izlaidumi, kuros diplomus izsniegs vairāku fakultāšu absolventiem. Kā pirmie augstākās izglītības diplomus saņēma sagatavotie speciālisti no Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF), savukārt pēc tam sekos Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF), Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) absolventu sveikšana.

Ziemas izlaidumu laikā īpaši tika izceltas septiņas izcilības jeb "sarkanā" diploma ieguvējas, kuras pierādījušas savas augstās darba spējas, disciplīnu un nopietno attieksmei pret studiju darbu. Janvārī izcilības diplomus saņēma piecas absolventes no Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) - Anete Lagzdiņa no akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana", Kitija Graudiņa, Dana Lūse un Lauma Melece no profesionālā maģistra studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana", kā arī Dārta Didrihsone no profesionālā maģistra studiju programmas "Darba aizsardzība un drošība", Linda Valkovska no Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) akadēmiskā maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne" un Olga Morozova no Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) profesionālā maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība. 

Izlaidumu sēriju LBTU Aulā 19. janvārī plkst. 15.00 atklāja Meža un vides zinātņu fakultāte (MVZF). Tajā diplomus saņēma īsā cikla (1. līmeņa) profesionālās studiju programmas "Būvniecība", kuri studijas uzsāka pirms trīsarpus gadiem un iegūst ēku būvdarbu vadītāja kvalifikāciju, kā arī profesionālā bakalaura studiju programmas "Būvniecība", kuri iegūst profesionālo bakalauru būvzinātnē un ēku būvinženiera kvalifikāciju. Absolventi studiju laikā ieguvuši zināšanas, kas nepieciešamas dzīvojamo, ražošanas, lauksaimniecības ēku un būvju, hidrobūvju projektēšanai, būvniecībai, nekustamā īpašuma vērtēšanai, būvuzņēmējdarbības uzsākšanai, būvmateriālu izstrādei un tirdzniecībai, būvniecības un projektēšanas darbu organizēšanai un vadīšanai.

Diplomi tika izsniegti arī akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana" absolventiem, iegūstot inženierzinātņu bakalaura grādu arhitektūrā un pilsētu plānošanā. Viņi ieguvuši zināšanas un prasmes, kas nepieciešams, lai uzsāktu praktisko darbību ainavu arhitektūras jomā, tāpat spēj veikt ainavu, publisko un privāto ārtelpu labiekārtojuma un apstādījumu izpēti, analīzi, attīstības plānošanu, saglabāšanu, atjaunošanu un pārvaldīšanu. Šīs programmas absolventi aicināti turpināt iesākto studiju procesu, piesakoties profesionālā maģistra studiju programmā "Ainavu arhitektūra un plānošana" no 20. līdz 28. janvārim.

Diplomus saņēma arī profesionālā maģistra studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana" nozares profesionāļi, kuri iegūst profesionālo maģistra grāds ainavu arhitektūrā un ainavu arhitekta kvalifikācija vai profesionālo maģistra grāds ainavu arhitektūrā. Jaunie ainavu arhitekti studiju laikā apguvuši ne tikai teorētiskos un nozares studiju kursus, bet arī pētnieciskā darba pamatus, pētījumu metodoloģiju, kā arī ieguvuši nepieciešamās praktiskās zināšanas un prasmes praksē.

Tāpat profesionālā maģistra studiju programmas "Darba aizsardzība un drošība" (uzņemšana 2024./2025. studiju gadam netiek īstenota) absolventiem tika pasniegti augstākās izglītības diplomi. Jaunie speciālisti saņems profesionālo maģistru darba aizsardzībā un darba aizsardzības vecākā speciālista kvalifikācija. 

Savukārt 25. janvārī tiks sveikti trīs fakultāšu – Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF), Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes, kā arī Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) – jaunie nozares profesionāļi.

Absolventu saimei plkst. 11.00 Sudraba zālē pievienosies Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) ārvalstu absolvents, kurš studijas noslēdz profesionālā bakalaura studiju programmā "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai / Information Technologies for Sustainable Development", iegūstot profesionālo bakalaura grādu informācijas tehnoloģijās un programmēšanas inženiera kvalifikāciju. Studiju laikā viņš apguvis programmēšanas valodas, sistēmu modelēšanu, dažādas sarežģītības tīmekļa sistēmu veidošanu, datu bāzu veidošanu un izmantošanu, kļūstot par augstas kvalifikācijas speciālistu programminženierijas jomās un ir gatavs profesionāli iekļauties programmatūras izstrādes projektos.

Tāpat plkst. 11.00 Sudraba zālē diplomus izsniegs akadēmiskā maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne / Food Science" absolventiem no Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF), kuri iegūst inženierzinātņu maģistra grādu pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. Studiju procesā jaunie profesionāļi spējuši radoši un patstāvīgi lemt par pārtikas rūpniecības attīstību un konkurētspēju, turklāt tagad absolventi var veikt kvalificētu darbu pārtikas uzņēmumos, akreditētās laboratorijās, nozares izglītības un zinātniski pētnieciskajās iestādēs, valsts uzraudzības un pārvaldes institūcijās. Arī šajā studiju programmā ir ārvalstu absolventi. 

Kā pēdējie augstākās izglītības diplomus ziemā saņems absolventi no Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF). Viņus suminās plkst. 14.00 LBTU Aulā.

Sveikti tiks akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Ekonomika" beidzēji ar iegūto sociālo zinātņu bakalaura grādu ekonomikā. Programmas absolventi ieguvuši zināšanas un prasmes pētnieciskā un praktiskā darba veikšanai, lai spētu risināt problēmas, pieņemt lēmumus un vadīt ekonomiskos procesus Latvijas pilsētās un laukos.

Fakultātes absolventu pulkam pievienosies arī profesionālā bakalaura studiju programmas "Komercdarbība un uzņēmuma vadība" jaunie speciālisti, iegūstot profesionālo bakalaura grādu komercdarbībā un uzņēmuma vadībā un uzņēmuma vadītāja kvalifikāciju. Studiju laikā viņi ir ieguvuši kvalitatīvu profesionālo izglītību uzņēmumu un organizāciju vadībā, spēju noteikt un formulēt uzņēmuma vai organizācijas darbības pamatprincipus, plānot un vadīt darbu atbilstoši izvirzītajiem organizācijas mērķiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

Diplomi tiks izsniegti arī profesionālā maģistra studiju programmas "Uzņēmējdarbības vadība / Business Management" absolventiem, kuru vidū viens arī ārvalstu beidzējs. Viņi iegūst profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbībā un vadīšanā vai profesionālais maģistra grāds uzņēmējdarbībā un vadīšanā un organizācijas vadītāja kvalifikāciju. Pateicoties iegūtajai izglītībai, jaunajiem speciālistiem ir prasmes un zināšanas, lai kļūtu par augsta līmeņa starpdisciplināru (lauksaimniecība, reģionālā attīstība, pārvaldības sistēmas, ražošana un pārstrāde) tautsaimniecības nozaru uzņēmējdarbības un vadīšanas speciālistu ar augstākā līmeņa vadītāja kvalifikāciju.

Sumināti tiks arī profesionālā maģistra studiju programmas "Projektu vadība" absolventi, kuri ieguvuši profesionālo maģistra grāds projektu vadībā vai profesionālo maģistra grādu projektu vadībā un projektu vadītāja kvalifikāciju. Studiju laikā ieguvuši izpratni un zināšanas par projektu izstrādes, vadīšanas un vērtēšanas teorētiskajiem un praktiskajiem jautājumiem, informācijas tehnoloģiju izmantošanu projektu vadīšanā, kā arī projektu finanšu vadīšanu. Tiek iegūtas zināšanas arī par cilvēkresursu vadību, kvalitātes vadību un programmām, kā arī par normatīvo aktu prasībām projektu vadības jomā.

2024. gada izlaidumi turpināsies jūnijā, kad diplomus saņems visu LBTU īstenoto studiju programmu absolventi.

Sveicam mūsu universitātes absolventus! Lai izdodas sasniegt izvirzītos mērķus profesionālajā karjerā! 

Pievienots 16/01/2024