Pārlekt uz galveno saturu

Saspringtā cīņā HK "Zemgale/LBTU" pagarina uzvaru sēriju

Attēla autors: No LLU arhīva

Uzbrucēja Gustava Millera trīs un aizsarga Gustava Krūmiņa vieni vārtu guvumi Tallinā atnes "Zemgale/LBTU" uzvaru ar rezultātu 4:2 (1:0; 2:1; 1:1) pret Igaunijas čempioniem "HC Panter", ka arī pagarina uzvaru sēriju līdz 16 panākumiem pēc kārtas.

"Zemgale/LBTU" devās izbraukumā uz Igauniju ar trim "Zemgale Juniors" uzbrucējiem – Ernestu Bērziņu, Robertu Vītolu un Kristeru Vītoliņu. Pagaidām dalību "Optibet" Baltijas līgā pēc junioru pasaules čempionāta nav atsākuši Rinalds Vutkevičs un Kevins Strādnieks.

Jelgavniekiem trešdaļas sakumā iegūt kontroli pār ripu, bet "HC Panter" hokejisti labi darbojās aizsardzībā, neļaujot "Zemgale/LBTU" ātri atklāt spēles rezultātu. Laukuma saimnieki ātri nonāca mazākumā un to izmantoja Gatis Gricinskis, bet viņa vārtu guvums netika ieskaitīts, jo tas notika pēc tiesneša svilpes.

Pirmās trešdaļas beigu daļu ietekmēja noraidījumi abās komandās, bet spēles rezultātu vairākumā spēja atklāt "Zemgale/LBTU" uzbrucējs Gustavas Millers – 1:0.

Otrajā trešdaļa izcēlās ar asumiem pie abu komandu vārtiem un spēle sanāca saraustīta un emocionāla. Trešdaļas vidū, kad komandas spēlē četri pret četri, Gustavs Millers dubultoja "Zemgale/LBTU" pārsvaru.

Minūti vēlāk "HC Panter" izdevās vienu no saviem pretuzbrukumiem izmantot savā labā, jo aizsarga Rolanda Luhta raidītā ripa izslīdēja zem vārtsarga Mariusa Bajaruna-Galeja kājsarga. Tomēr punktu otrajai trešdaļai pielika aizsargs Gustavs Krūmiņš, kurš no zilās līnijas raidīja ripu tālajā no vārtsarga Koitmā augšējā stūrī – 3:1.

Trešajā trešdaļā emocijas uzvirmoja ar jaunu vilni, jo uzbrucējs Kristiāns Zelts igauņu aizsardzības zonas vidū sadūrās ar uz priekšu izgājušo vārtsargu Vilemu-Henriku Koitmā. Tiesneši pārkāpumu nesaskatīja, bet vārtsargs guva savainojumu un tika nomainīts ar Jese Makaju.

"HC Panter" spēlētājus sadusmoja vārtsarga zaudējums un tas izpaudās asumos uz laukuma. Jelgavnieki parādā nepalika un nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas. "Zemgale/LBTU" spēja izturēt tos abus un Gustavs Millers, jau vienādos sastāvos, atbildēja ar trešo vārtu guvumu.

Laukuma saimnieki nepadevās un līdz spēles beigām ar Danīlas Fursas palīdzību spēja atgūt vienus vārtus, bet ar to arī spēles noslēdzās. "Zemgale/LBTU" izcīnīja savu 16. uzvaru pēc kārtas un jau trešdien, 17. janvārī, savās mājās mēģinās to pagarināt vēl tālāk, spēlējot pret "Prizmu".

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

22

42

2.

Mogo/LSPA

21

34

3.

Kurbads

24

31

4.

HC Panter

26

30

5.

Prizma

23

29

6.

HS Rīga

21

26

7.

Kaunas City

22

17

8.

Airwell Energija

22

6

9.

7BET-Hockey Punks

25

1

Foto: Ruslans Antropovs I arhīvs

Pievienots 15/01/2024