Pārlekt uz galveno saturu

HK "Mogo/LSPA" pārtrauc "Zemgale/LBTU" uzvaru sēriju

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" izbraukumā piekāpās "Mogo/LSPA" ar rezultātu 1:3 (0:0; 1:0; 0:3) un bija spiesta pārtraukt 17 uzvaru sēriju "Optibet" Baltijas līgā. Vienīgos vārtus spēles gaitā guva uzbrucējs Kristaps Kristiņš.

Uz atbildīgo spēli "Zemgale/LBTU" devās optimālā sastāvā, bet vēl bez aizsarga Edgara Dīķa. No pirmajām spēles minūtēm abu komandu spēlētāji uzsāka cīņu par ripas kontroli un ar atsevišķiem uzbrukumiem apdraudēja vārtus, bet bez izciliem momentiem.

Trešdaļas vidu jelgavnieki pirmie nonāca mazākumā, bet komandas aizsargi un vārtsargs Mariuss Bajaruns-Galejs tika galā ar saviem uzdevumiem. Tad arī rīdzinieki nopelnīja noraidījumu, bet "Zemgale/LBTU" hokejisti šo iespēju neizmantoja savā labā.

Pirmās trešdaļas beigās un otrā sākumā jelgavnieki bija spiesti spēlēt mazākumā, kas gan neietekmēja spēles rezultātu. Arī "Mogo/LSPA" savu mazākumu spēja noturēt bez vārtu zaudējumiem. Trešdaļas vidū jelgavnieku aizsargi aizsūtīja ātrā uzbrukuma "Zemgale/LBTU" uzbrucēju Kristapu Kristiņu (Porejs, Kazaks), kurš raidīja ripu virs vārtsarga Henrija Anča galvas un atklāja spēles rezultātu – 1:0.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē "Zemgale/LBTU" spēlētājus divas reizes pievīla disciplīna, ko savā labā izmantoja "Mogo/LSPA" spēlētāji. Ar Renarta Bērziņa un Laura Bajarūna vārtu guvumiem laukuma saimnieki ne tikai izlīdzināja spēles rezultātu, bet ari izvirzījās vadībā – 1:2.

Izmantojot pārākumu ripas kontrolē un iedvesmu no iepriekšējiem vārtu guvumiem, "Mogo/LSPA" uzbrucējs Kaspars Ziemiņš vēl līdz trešās trešdaļas vidum guva trešos vārtus – 1:3. Jelgavniekiem līdz spēles beigām neizdevās pārņemt iniciatīvu un ar fināla svilpi pārtrauca 17 uzvaru sēriju “Optibet” Baltijas līgā.

Spēle sanāca arī traumatiska. Otrās trešdaļas traumu ieguva jelgavnieku uzbrucējs Daniels Andersons, kurš lielā ātrumā ar kājām ietriecās laukuma apmalē. Trešajā trešdaļā rīdzinieku leģenda Elviss Želubovskis tika nogādāts slimnīcā, lai izpētītu kreisās rokas un kājas traumas nopietnību.

Nākošajā trešdienā "Zemgale/LBTU" dosies izbraukumā uz Kauņu, lai aizvadītu savstarpēju spēli ar Lietuvas spēcīgāko komandu "Kaunas City".

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

24

44

2.

Mogo/LSPA

22

36

3.

Kurbads

24

31

4.

HC Panter

26

30

5.

Prizma

24

29

6.

HS Rīga

21

26

7.

Kaunas City

22

17

8.

Airwell Energija

23

8

9.

7BET-Hockey Punks

26

2

Foto: Guntis Lazdāns | Latvijas Hokeja federācija

Pievienots 22/01/2024