Pārlekt uz galveno saturu

"HS Rīga" nespēj pārsteigt "Zemgale/LBTU" un piekāpjas jelgavniekiem

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" ar pārliecinošu rezultātu 6:1 (3:1; 1:0; 2:0) atgriezās no  "Optibet" Baltijas līgas regulārā čempionāta izbraukuma spēles pret "HS Rīga". Otro uzvaru pēc kārtas kaldināja Edgara Adriāna Kazāka divi vārtu guvumi, kā arī Kristapa Kristiņa, Kārļa Bucenieka, Kristiana Zelta un Eimanta Noreikas precīzi raidījumi vārtu tīklā.

Kopā ar traumēto spēlētāju trijnieku (Patriks Seilis, Daniels Andersons, Artūrs Homjakovs) uz spēli netika pieteikts uzbrucējs Rinalds Vutkevičs. Iztrūkumu aizvietoja "Zemgale Juniors" hokejisti Roberts Vītols, Kristers Vītoliņš un Deniss Vilmans. Pirmo spēli jelgavnieku sastāvā šosezon aizvadīja aizsargs Edgars Dīķis.

"Zemgale/LBTU" spēlētāji no pirmām spēles sekundēm pārņēma ripas kontroli un lika laukuma saimniekiem spēlēt savā aizsardzības zonā. Pirmos vārtus trešajā spēles minūte guva Kristaps Kristiņš (Millers, Karaša), bet divas minūtes vēlāk to dubultoja Kārlis Bucenieks (Porejs) – 2:0.

Trešdaļas otrajā pusē "HS Rīga" hokejistiem izdevās izrauties uzbrukumā, kur viņi cītīgi pastrādāja par ripas atgūšanu pie laukuma borta. Iegūstot melno ripuli, to uz vārtiem precīzi raidīja Aleksandrs Zaprivoda, liekot saviem komandas biedriem iegūt sajūtu, ka vēl nekas nav zaudēts – 2:1.

Mazāk nekā pēc divām minūtēm "Zemgale/LBTU" aizsargs Edgars Adriāns Kazaks (R. Andersons, Noreika) šo sajūtu atņēma – 3:1. Otrajā trešdaļā rīdzinieki sīvi pretojās, bet nespēja apturēt mērķtiecīgo uzbrucēju Kristiānu Zeltu – 4:1.

Trešajā trešdaļā varēja just, ka abu komandu spēlētāji jau zina spēles iznākumu. Viņi turpināja cīnīties, bet ne tik labi, kā iepriekšējās trešdaļās. Jelgavniekiem šajā spēles nogrieznī ar vārtu guvumiem izcēlās Edgars Adriāns Kazaks (Strādnieks, Vītoliņš) un Eimantas Noreika (Bucenieks, Roķis) – 6:1.

Nākamā "Zemgale/LBTU" tiks aizvadīta trešdien 31. janvārī, kad Jelgavā viesosies otrā spēcīgākā "Optibet" Baltijas līgas koman "Mogo/LSPA".

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

26

48

2.

Mogo/LSPA

24

39

3.

Kurbads

25

33

4.

Prizma

25

31

5.

HC Panter

26

30

6.

HS Rīga

25

27

7.

Kaunas City

25

21

8.

Airwell Energija

23

8

9.

7BET-Hockey Punks

27

2

Foto: Guntis Lazdāns | Latvijas Hokeja federācija

Pievienots 27/01/2024