Pārlekt uz galveno saturu

Jelgavas pilī novērsts ugunsgrēks, kas izcēlies degot ventilācijas iekārtai

Attēla autors: No LLU arhīva

Pirmdienas rītā, 29. janvārī, Jelgavas pilī atskanēja trauksmes signāls un tika evakuēti studējošie, akadēmiskais un administratīvais personāls. Ierodoties atbildīgajiem dienestiem, tika konstatēts, ka izcēlies ugunsgrēks Jelgavas pils bēniņos un 5 kvadrātmetru platībā dega ventilācijas iekārta, kas netiek ekspluatēta.

Universitātes atbildīgie darbinieki operatīvi ziņoja par notiekošo glābšanas dienestiem un veiksmīgi nodrošināja evakuāciju. Cietušo ugunsgrēka izcelšanās rezultātā nav.

Dzēšanas darbos piedalījās glābēji ar četrām autocisternām un autotrepēm. Pašvaldības un Valsts policijas ekipāžas kontrolēja satiksmes plūsmas ierobežojumus dzēšanas darbu laikā. Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības darbinieki notikuma vietā atradās, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu palīdzību.

Degšana ierobežota nepilnās divās stundās un īslaicīgi tika apturēts elektrības pieslēgums negadījuma seku novērtēšanai un cilvēku drošībai. Apsekojot telpas, tika konstatēts, ka citas Jelgavas pils telpas nav cietušas, taču dzēšanas darbu rezultātā tika appludināta viena no auditorijām, kurā īslaicīgi nodarbības nenotiks, kamēr sekas netiks novērstas.

Ugunsgrēka izcelšanās iemesli vēl nav zināmi, slēdzienu par notikuma cēloni ziņos Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Universitātes vadība, pamatojoties uz notikumu, izstrādājusi rīkojumu par papildus ugunsdrošības pasākumu veikšanu, tajā skaitā regulāru bēniņu apsekošanu.

Ārkārtas situācijas dēļ 29. janvārī Jelgavas pilī lekcijas visas dienas garumā nenotiek, taču turpmāko studiju procesu nelaimes gadījums neietekmēs.

Izsākam lielu pateicību iesaistītajiem glābšanas dienestu darbiniekiem par operatīvu ierašanos un profesionālu darbu nelaimes novēršanā!

Pievienots 29/01/2024