Pārlekt uz galveno saturu

Iespēja pieteikties biznesa idejas izstrādei inovāciju veicināšanas projektā "Nobalis"

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) studējošajiem ir iespēja pieteikt savas biznesa idejas, pilnveidot tās kopā ar starptautisku mentoru komandu un pretendēt balvai pētnieku un investoru novērtētā konkursā.

LBTU ir Latvijas pārstāve NOBALIS starptautiskajā projektā, kā mērķis ir analizēt un veicināt inovācijas augstākās izglītības procesā. Projekta ietvaros tiek aicinātas pieteikties studentu un studentu - darbinieku komandas inovatīvu biznesa ideju izstrādei - pārtikas, biotehnoloģiju vai bioresursu produktiem vai pakalpojumiem.

Dalība programmā nodrošina starptautisku pieredzi, jo programmā piedalās komandas no augstskolām Latvijā, Igaunijā, Norvēģijā un Zviedrijā.

Inovāciju veicināšanas programmas ietvaros tiek īstenoti trīs posmi: hakatons, mentoringa programma un Demo diena. 2024. gada pavasarī norisināsies jau trešais projekta posms biznesa ideju veicināšanā.

Lai piedalītos programmā, studentiem līdz 21. februārim jāreģistrē dalība, piesakot savu komandu un ideju. Studentiem, kuri vēlas piedalīties, bet nav komandas, ir iespēja pieteikties – tādā gadījumā students tiks pievienots jau esošai komandai, kas var būt arī starptautiska.

6. martā notiks hakatons un tajā katra komanda sagatavos trīs minūšu prezentāciju savai biznesa ideja, prezentējot tās aktualitāti un dzīvotspēju. Hakatona laikā tiks atlasītas labākās biznesa idejas, kas turpinās dalību nākamajā programmas posmā.

Labākās komandas turpina dalību programmā, pilnveidojot savu biznesa ideju, sadarbībā ar mentoriem. Mentoru sesijas notiks 20. martā, 3. un 17. aprīlī. Mentora posma pieredzi uzsver arī NOBALIS projekta 1. posma 3. vietas ieguvējs un akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Ekonomika" students Felipe A. Nuno: "Mani motivēja iespēja paplašināt manu studiju pieredzi un horizontu. NOBALIS projektā sadarbībā ar vairākiem mentoriem bija iespēja pētīt dažādu resursu pielietojuma iespējas, meklēt inovatīvas pieejas, lai radītu produktu, kā arī rezultātā to arī izstrādāt, ieviest un testēt tirgū. Projekta realizēšanas laikā bija lieliska izdevība veidot starptautisku sadarbību – katrā projekta solī mēs sadarbojāmies ar dažādiem ekspertiem, kuri vienmēr atbalstīja un palīdzēja risināt jebkuru jautājumu."

Programmas noslēdzošajā posmā, 2. maijā, notiek Demo diena, kas ir komandu sacensību fināls. Demo dienā katra komanda prezentē savu pilnveidoto biznesa ideju starptautiskai žūrijai.

NOBALIS projekts piedāvā 1000 eiro balvu labākajai komandai un papildu balvas no NOBALIS universitātēm, biznesa idejas veidošanas atbalstu, starptautiskus mentorus biznesā, produkta attīstībā, mārketingā un citās jomās, atbalstu prototipu izstrādē un kontaktu veidošanā ar investoriem un nozari.

Ar projekta pirmās programmas pieredzi 2022. gadā pieejama, izmantojot šo saiti

Ar projekta otrās programmas pieredze 2023. gadā pieejama, izmantojot šo saiti

Reģistrēšanās forma pieejama, izmantojot šo saiti. 

2021. gadā Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT) uzsāka jaunu iniciatīvu "AII iniciatīva: Inovācijas kapacitātes stiprināšana augstākajai izglītībai", kā mērķis ir veicināt inovācijas ekosistēmu un partnerības Eiropā, izceļot zināšanu apguves procesa lomu inovāciju radīšanā. NOBALIS (Nordic Baltic Universities boosting entrepreneurial and innovation systems) projekts ir viens no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) finansētajiem projektiem, ko realizē partneraugstskolas un institūti Norvēģijā, Zviedrijā, Igaunijā un Latvijā. Latviju projektā pārstāv Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU).  

Vairāk par projektu pieejams: https://nobalis.eu/.

Raksta fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.pexels.com). 

Pievienots 31/01/2024