Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" spēles pēdējā minūtē piekāpās HK "Mogo/LSPA"

Attēla autors: No LLU arhīva

Pēdējā savstarpējā "Optibet" Baltijas līgas regulārā čempionāta spēle "Zemgale/LBTU" ar rezultātu 1:2 (1:0; 0:1; 0:1) piekāpās turnīra otrās vietas īpašniekiem – "Mogo/LSPA". Vienīgos vārtus jelgavnieku rindās guva uzbrucējs Kevins Strādnieks.

Uz šo svarīgo regulāro čempionāta spēli "Zemgale/LBTU" sastāvā netika iekļauts neviens no iepriekš traumētiem četriem spēlētājiem, ka arī komandā atgriezušais uzbrucējs Ričards Bernhards. Spēlētāju iztrūkumu turpināja kompensēt "Zemgale Juniors" uzbrucēji.

Spēlētāju iztrūkums netraucēja "Zemgale/LBTU" uzņemt spēles iniciatīvu un patstāvīgi uzbrukt uz viesu vārtiem. "Mogo/LSPA" izdevās labi organizēta aizsardzība, kuru uzlauzt izdevās tikai tad, kad rīdzinieki nonāca mazākumā un ripa vārtos raidīja Kevins Strādnieks (Vutkevičs, Gricinskis) – 1:0.

Otrajā trešdaļā abas komandas centās izmanto tuvā soliņa priekšrocības un nedaudz labāk tas padevās jelgavniekiem. No vārtu guvumiem tos attālināja "Mogo/LSPA" vārtsargs Henrijs Ančs, kurš glāba savas komandas biedrus no vārtu zaudējuma.

Otrās trešdaļas noslēgumā savā aizsardzības zonā "Zemgale/LBTU" zaudēja iemetienu un no zilās līnijas ripu vārtu tālajā, augšējā stūrī raidīja “Mogo/LSPA” aizsargs Krišjānis Rēdlihs (Siņegubovs, Bajaruns) – 1:1.

Trešajā trešdaļā abas komandas centās panākt uzvaras vārtus. Jelgavniekiem šādu iespēju bija nedaudz vairāk, bet veiksme bija rīdzinieku pusē. Trešdaļas izskaņā "Zemgale/LBTU" aizsargs Mārtiņš Porejs tika noraidīts līdz spēles beigām, bet komanda tika sodīta ar piecu minūšu spēli mazākumā.

Lielo mazākumu jelgavnieki spēja izturēt, bet uzreiz pēc tam, kad komanda jau bija pilnā sastāvā, bet rīdzinieki turpināja savu uzbrukumu, no vārtu priekšas neizdevās izraidīt prom ripu un to 35 sekundes līdz trešās trešdaļas beigām vārtos ieraidīja "Mogo/LSPA" uzbrucējs Lauris Bajaruns (Sarkanis, Kr. Rēdlihs) – 1:2.

Šis ir otrais pēc kārtas jelgavnieku zaudējums "Mogo/LSPA". Iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs uzvaru svinēja "Zemgale/LBTU" hokejisti. Spēles iznākums nekādi neietekmēs komandu pozīcijas turnīra tabulā un tās abas spēlēs izslēgšanas kārtā, kura sāksies jau martā.

"Optibet" Baltijas līgas turnīra tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

27

48

2.

Mogo/LSPA

25

41

3.

Kurbads

28

39

4.

HC Panter

29

36

5.

Prizma

26

31

6.

HS Rīga

26

27

7.

Kaunas City

27

21

8.

Airwell Energija

25

8

9.

7BET-Hockey Punks

27

2

Foto: Ruslans Antropovs

Pievienots 01/02/2024