Pārlekt uz galveno saturu

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte Jelgavā svin 55 un aicina absolventus tikties salidojumā

Attēla autors: No LBTU arhīva

23. martā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte (LBTU ESAF) aicina ekonomikas, vadībzinātņu un sociālo zinātņu absolventus satikties Jelgavā un kopīgi svinēt fakultātes 55 gadu jubileju. Savas darbības gados bijušās Lauksaimniecības ekonomikas, Ekonomikas un Sociālo zinātņu fakultātes, kas šobrīd veido vienu – Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti –, sagatavojušas vairāk nekā 12 tūkstošus absolventu, un pašlaik tā ir viena no LBTU vadošajām fakultātēm.

Lai gan ekonomikas augstākās izglītības pirmsākumi Jelgavā veidojušies krietni agrāk Lauksaimniecības fakultātes ietvaros, par Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes aizsākumiem tiek uzskatīts 1968. gads, kad toreizējā Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā tika izveidota Lauksaimniecības ekonomikas fakultāte. Sākotnēji fakultātē studēja topošie lauksaimniecības ekonomisti, bet vēlāk, pielāgojoties darba tirgus vajadzībām, attīstītas studiju programmas vadībzinātnēs un paralēli bijušajā Sociālo zinātņu fakultātē studējošajiem nodrošinātas studijas socioloģijā un publiskajā pārvaldē.

Šobrīd fakultāte īsteno studijas ekonomikā, vadībā un socioloģijā visos augstākās izglītības līmeņos – bakalaura, maģistra līmeņa studijās un doktorantūrā. Turklāt fakultātes docētāji ir aktīvi zinātniskajā pētniecībā un piedalās starpdisciplināros bioekonomikas pētījumos, specializējas teritoriju ilgtspējīgas attīstības iespēju izpētē, ražošanas procesu efektivitātes un uzņēmumu konkurētspējas pētījumos. 

"Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte mērķtiecīgi virza zinātniskos pētījumus gan studiju programmas, gan arī studiju vidi ilgtspējīgas attīstības virzienā. Par to liecina pēdējos desmit gados renovētā un atjaunotā ēka Svētes ielā 18, studiju programmas, kuras aktualizētas un pilnveidotas kopsolī ar globālajām tendencēm. Zinātniskie pētījumi, kas virzīti uz aktuālām bioekonomikas, reģionālās attīstības, lauku kopienu, bioreģionu un zero waste tēmām," stāsta Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne Andra Zvirbule.

23. martā no plkst. 16.00 sāksies absolventu reģistrācija tagadējā fakultātes mājvietā – Svētes ielā 18, kur norisināsies arī citas salidojuma aktivitātes. No plkst. 17.00 plānota salidojuma svinīgā atklāšana un uzrunas (212. auditorija), bet no plkst. 19.00 būs tikšanās ar mācībspēkiem un bijušajiem studiju biedriem. Savukārt no plkst. 20.00 līdz plkst. 2.00 gaidāma balle (darbosies arī bufete).

Iepriekšēja reģistrācija pasākumam nav nepieciešama. Dalībnieki ziedojumu 20 eiro vērtībā aicināti veikt salidojuma dienā pie reģistrācijas fakultātē. 

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Ingu Veteri e-pastā: inga.vetere@lbtu.lv vai pa tālruni: 63020248.

Afiša

 

Pievienots 05/03/2024