Pārlekt uz galveno saturu

LBTU rektora amatam pieteikušies trīs kandidāti

31. janvārī noslēgusies pieteikšanās Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) rektora amatam. Universitātē saņemti trīs kandidātu pieteikumi, kurus sāks vērtēt LBTU Padomes izveidotā Rektora amata kandidātu nominācijas komisija. Konkurss uz rektora amatu aizvadītā gada nogalē izsludināts, jo 2024. gada jūnijā noslēgsies līdzšinējās rektores Irinas Pilveres pilnvaru laiks.

Rektora amata konkurss atbilstoši vēlēšanu nolikumam norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā nominācijas komisija vērtēs pretendentu iesniegtos dokumentus un to atbilstību normatīvajiem aktiem, kā arī Rektora vēlēšanu nolikumā minētajām prasībām. Otrajā kārtā komisija veiks pretendentiem izvirzīto prasību kvalitatīvo izvērtēšanu, savukārt trešajā kārtā Padome vērtēs pretendentu redzējumu par LBTU stratēģisko attīstību turpmākajiem pieciem gadiem.

Nominācijas komisijas vadītāja, profesore Inga Ciproviča informē, kamēr notiek kandidātu vērtēšana, informācija publiski izpausta netiks. Sagaidāms, ka pēc trīs kārtu izvērtēšanas Padome informēs universitātes saimi un sabiedrību par vēlēšanām izvirzītajiem kandidātiem. Detalizēta informācija par vēlēšanām izvirzītajiem pretendentiem un to stratēģisko redzējumu būs pieejama universitātes mājaslapā aprīlī.

Rektora vēlēšanas Konventā plānotas 2024. gada 22. maijā.

Pievienots 02/02/2024