Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" no Lietuvas atgriežas ar trīs punktiem

Attēla autors: No LLU arhīva

"Optibet" Baltijas līgas regulārā čempionāta pēdējā izbraukuma spēlē Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" ar rezultātu 8:4 (3:0; 3:2; 2:2) pārspēja Lietuvas pilsētas Elektrēni vienību "Airwell Energija".

Jelgavnieku sastāvā atgriezās aizsargs Patriks Seilis, kurš guva traumu Kontinentālā kausa izcīņas turnīrā Francijā un visu šo laiku bija dziedēji ievainojumu. Patriks ir pirmais no četriem traumētiem, kuri atgriezās uz laukuma. Elektrēnos nespēlēja vēl daži hokejisti – katrs savu iemeslu dēļ.

Pirmajā trešdaļā "Zemgale/LBTU" pārņēma iniciatīvu ripas kontrolē, bet laukuma saimnieki mēģināja veidot ātrus pretuzbrukumus. Jelgavnieki bija veiksmīgāki savās darbībā un līdz trešdaļas beigām atzīmējās ar trim vārtu guvumiem – Gustavs Millers (K. Strādnieks), Rinalds Vutkevičs (G. Gricinskis) un Kevins Strādnieks (G. Millers, G. Gricinskis) – 3:0.

Otrās trešdaļas sākumā jelgavnieki aizsardzībā pieļāva kļūdas, kuras "Airwell Energija" izmantoja savā labā, gūstot divus vārtus – 3:2. Diezgan ātri “Zemgale/LBTU” hokejisti saprata, ka nedrīkst piekāpties laukuma saimniekiem un ātri atguva pārsvaru pēc Kristiāna Zelta (G. Krūmiņš), Kristapa Roķa (A. Karaša), Roberta Vītola (P. Seilis) vārtu guvumiem – 6:2.

Trešās trešdaļas sākumā Kevins Strādnieks (R. Vutkevičs, G. Gricinskis) un Rinalds Vutkevičs (K. Bucenieks, G. Gricinskis) panāca pārliecinošu vadību ar astoņiem gūtiem vārtiem. Toties "Airwell Energija" hokejisti nepadevās un spēles izskaņā spēja gūt divus vārtus, bet ar to bija par maz, lai tiktu pie punktiem – 8:4.

Regulārajā čempionātā jelgavniekiem atlicis aizvadīt trīs spēles un visas tās notiks Jelgavas ledus hallē. Pirmā no tām notiks jau šo sestdien, 17. februārī, kad Jelgavā viesosies Igaunijas čempioni "HC Panter", kuri jau ir garantējuši savu dalību izslēgšanas spēļu kārtā.

Pievienots 15/02/2024