Pārlekt uz galveno saturu

Turpinās pieteikšanās Ēnu dienai

Attēla autors: No LLU arhīva

4. aprīlī Latvijas skolēni aicināti piedalīties biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia (JA Latvia) organizētajā Ēnu dienā, kā laikā "ēna" var pieteikties "ēnot" dažādu profesiju pārstāvjus, tostarp arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) darbiniekus un mācībspēkus, piedaloties viņu ikdienas gaitās un darba procesā. 

Pieteikšanās ēnošanai notiek JA Latvia mājaslapā, kur vienkopus atrodamas visas LBTU piedāvātās vakances. 

Ēnu dienas laikā "ēnotājiem" būs lieliska iespēja apskatīt auditorijas, laboratorijas, piedalīties nodarbībās un praktiskajos darbos, papildināt zināšanas par digitālo tehnoloģiju pielietošanu inženieru darbā, gūt nelielu priekšstatu par konkrētās profesijas vai jomas ikdienas darbu, kā arī līdzdarboties vēl citās radošās aktivitātēs - Meža un vides zinātņu fakultātē (MVZF), Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātē (LPTF), Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF) un Komunikācijas un mārketinga centrā.

Skolēni aicināti pieteikties "ēnot" Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) dekānu un citus meža nozares inženierus, ainavu arhitektūras, vides inženierijas, zemes pārvaldības un ģeodēzijas, ekonomikas, ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības, sociālo un humanitāro, augsnes un augu, dzīvnieku jomu pasniedzējus un pētniekus, kā arī citus universitātes darbiniekus. 

Svarīgi datumi visiem "ēnotājiem"

No 1. marta līdz 4. martam notiek pieteikšanās 1. iespēja, kā laikā skolēni piesakās vienai ēnojamai vakancei, apliecinot Ēnu devējam savu dalību Ēnu dienā, no 8. marta līdz 11. martam būs pieteikšanās 2. iespēja - noraidītie skolēni atkārtoti izvēlās vienu ēnojamo vakanci, savukārt no 15. marta līdz 18. martam norisināsies pieteikšanās 3. iespēja - noraidītie skolēni atkārtoti izvēlās vienu ēnojamo vakanci.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. "Ēnu dienas" mērķis ir veicināt skolēnu izglītības satura sasaisti ar reālo dzīvi, palīdzot skolēniem mērķtiecīgi plānot savu karjeru, izdarīt izvēli par savu nākotnes profesiju un atbilstoši sagatavoties darba tirgum. Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia reģistrēta preču zīme.

Jāatzīmē, ka iepriekšējā Ēnu dienā 2023. gadā piedalījās 1997 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 10 991 vakanci. 

Pievienots 02/03/2024