Pārlekt uz galveno saturu

LBTU Studējošo pašpārvalde sumina Gada balvas 2023 laureātus

Attēla autors: No LBTU arhīva

Aizvadīta tradicionālā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Studējošo pašpārvaldes (SP) "Gada balva 2023" svētku ceremonija, kurā īpaši tika sveikti un godināti laureāti 15 dažādās nominācijās. Pasākumā tika izcelti spilgtākie 2023. gada notikumi un godinātas tās personas, kuras devušas būtisku ieguldījumu universitātes tēla celšanā un studējošo labā, tostarp īpašu sveicienu studenti veltīja arī LBTU rektorei Irinai Pilverei, pasniedzot atzinības rakstu un balvu nominācijā "Mūsu rektore".

LBTU Studējošo pašpārvaldes Gada balvas 2023 laureāti:

Nominācijā "Mūža ieguldījums" godināta tika Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) profesore Baiba Rivža. Profesore ir sniegusi lielu ieguldījumu LBTU studējošo un zinātnes attīstībā, kā arī universitātes vārdu "nes" ārpus Latvijas robežām.

Pasniedzot balvu, LBTU rektore Irina Pilvere sacīja: "Mēs universitātē varam būt lepni, ka mums ir izcili studenti, darbinieki, mācībspēki, jaunie zinātnieki un atbalstītāji. Šajā pasākumā esam godinājuši daudz personības. Cilvēki ir tie, kuri parāda mūsu universitāti un mūsu attīstību. Šīs nominācijas balva ir paredzēta cilvēkam, kurš ir nesaraujami saistīts ar LBTU. Šis cilvēks vienmēr ir bijis kopā ar universitāti un par viņu varētu stāstīt ļoti daudz. Balvas nominants bija viens no pirmajiem Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studentiem. Laureāte ir augstu novērtēta dažādās starptautiskās zinātniskās institūcijās, ir daudzu zinātnisko rakstu autore, tāpat izaudzinājusi jauno zinātnieku paaudzi un arī šodien turpina aktīvu darbu. Balva tiek piešķirta mūsu Baibai, kas ir sinonīms mūsu universitātei. Mūsu profesore ar lielo burtu. Mēs lepojamies ar ikvienu cilvēku, kurš veido universitātes tagadni un nākotni!"

Saņemot balvu, profesore B. Rivža klātesošajiem veltīja laba vālējumus: "Paldies kolēģiem un studentiem par šo brīnišķīgo svētku dienu! Mūsu universitātes vārds un sasniegumi ir mūsu kopīgais nopelns. Un mēs katrs dodam savu "pilienu" lielajā okeānā."

Nominācijā "Gada dekāns" balvu saņēma Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju (IITF) fakultātes dekāns Gatis Vītols, kuru studenti raksturo kā pretimnākošu un atsaucīgu. G. Vītols vienmēr uzklausa studentu vajadzības, kas saistītas ne tikai ar studiju procesa uzlabošanu, bet arī ikdienas dzīvi. Dekāns ir draudzīgs kolēģis, kurš spēj rast gan loģiskus problēmu risinājumus, gan uzlabot fakultātes iekšējo atmosfēru.

Nominācijā "Gada iedvesmojošākais mācībspēks" balva nonāca pie Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) lektores Madaras Dobeles. Pielietojot dažādas netradicionālas mācību metodes, viņa spēj sarežģītus studiju materiālus izskaidrot tā, lai tie būtu viegli uztverami un paliktu atmiņā. Nodarbības vienmēr vada ar aizrautību un entuziasmu, piemērus sasaista ar reālām dzīves situācijām, motivējot studentus jauniegūtās zināšanas pielietot praktiski.

Nominācijā "Gada LBTU darbinieks" sveikta tika LBTU 2. studentu viesnīcas administratore Diāna Andriksone, kuras darbu atzinīgi vērtē viesnīcas iemītnieki – īpaši pirmā kursa studenti. Viņa vienmēr ikvienu sagaida ar smaidu un ir atvērta sarunām.

Nominācijā "Gada aktīvists" par laureātu kļuva Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) students Linards Bružs. Aizvadītā gada studentu pasākumi ir bijuši Linarda lolojums no idejas līdz realizācijai. Viņš sevi ir pierādījis kā komunikablu, strādīgu un atbildīgu studentu, kurš nebaidās no izaicinājumiem un spēj apvienot ikdienas pienākumus studijās, profesionālajā karjerā un arī LBTU Studējošo pašpārvaldē. Linards ar lielu lepnumu pārstāv universitāti un pašpārvaldi ārpus universitātes, kā arī pilsētas robežām, iedvesmojot nākamās studentu paaudzes studijām Jelgavā.

Nominācijā "Gada notikums" tika akcentēta sena, bet īsu brīdi neīstenota studentu tradīcija - LBTU Studējošo pašpārvaldes (SP) rudens zaļumballe. Pasākums Gubernatora saliņā vienkopus pulcēja gan pirmkursniekus, gan vecāko kursu studentus, gan absolventus. Organizatoru komanda bija parūpējusies par dažādām aktivitātēm, radot patīkamu un studentisku atmosfēru. Šī balle iezīmēja jaunā studiju gada sākumu.

Nominācijā "Gada jaunais zinātnieks" sumināts tika Inženierzinātņu un informācijas tehnoloģiju fakultātes (IITF) pasniedzējs un zinātniskais asistents Daniēls Kotovs. Daniēla zinātniskajā bagāžā jau ir Q1 publikācijas zinātniskajos žurnālos. Pēc maģistra grāda iegūšanas turpina savu zinātnisko darbību un realizē projektus. Turklāt viņš kā vienīgais LBTU pārstāvis tika izvirzīts konkursam "Science Slam".

Nominācijā "Gada students" sveikts tika Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) students Lauris Ruško, kurš sevi pierādījis kā mērķtiecīgu studentu, apvienojot gan ārpusstudiju aktivitātes, gan uzrādot labus rezultātus studiju procesā. Lai Lauris iegūtu jaunas zināšanas, pilnveidotu praktiskās iemaņas un sadarbības prasmes, piedalās arī hakatonos. Viņš ir komunikabls, pret apkārtējiem izturas ar cieņu un vienmēr izpalīdz.

Nominācijā "Gada pirmkursnieks" balvu saņēma Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studente Katrīna Skutele. Vēl pirms līguma parakstīšanas studente intervijā atbildēja kā "staigājošs" universitātes reklāmas buklets, turklāt jau sākotnēji viņa izrādīja interesi par iesaistīšanos pašpārvaldē un vēlmi kļūt par LBTU vēstnesi. Līdz šim Katrīna ir izrādījusi iniciatīvu iesaistīties pašpārvalžu darbībā un universitātes vārda popularizēšanas aktivitātēs.

Nominācijā "Gada sportists" tika apbalvots Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) students Mareks Plonis, kurš ir Latvijas XXXIII Universiādes čempions un rezultatīvākais spēlētājs telpu futbolā. Jelgavas ziemas un rudens čempionātos ieguvis 1. vietu telpu futbolā, pārstāvot LBTU komandas. Latvijas futbola 3. līgas rietumu reģiona 1. vietas un Latvijas futbola 3. līgas finālturnīra 2. vietas ieguvējs.

Nominācijā "Gada ārpusstudiju organizācija" par laureātiem kļuva tautas deju ansamblis "Kalve". Aizvadītais gads pagājis raitā deju solī un nozīmīgu notikumu piesātināts. Pārstāvot universitātes godu, "Kalve" piedalījās Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos, kuru laikā uzstājās arī Arēna Rīga un Mežaparka estrādē. Kopumā "Kalve" deju rakstos piedalījusies 25 koncertos sešās dažādās pilsētās gan Latvijas mērogā, gan Baltijas.

Nominācijā "Studentu draugs" par sadarbību pateicās "Kreklukrogs" pārstāvjiem, kuri palīdz nodrošināt telpas un aprīkojumu dažādiem neformāliem pasākumiem. Vienmēr jūtama pozitīva un profesionāla attieksme.

Nominācijā "Gada atbalstītājs" balvu ieguva biedrība "Papardes zieds", kas ne vien izglīto studentus, bet arī nodrošina ar nepieciešamo produkciju reproduktīvās veselības saglabāšanai. Cienot visus, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, statusa, identitātes, seksuālās orientācijas vai tās izpausmes veida, rūpējās par studentu veselību un drošību.

Nominācijā "Gada ķeza" tika atzīmēti Jelgavas valstspilsētas veiktie remontdarbi Lielupes krastā pie Jelgavas pils. Remonts sākotnēji izraisīja lielu prieku, taču sekoja sašutums autobraucēju lokā, kuri saskārās ar vairākām problēmām - negaidīts krustojuma sašaurinājums, "STOP" zīmes novietojums krustojuma vidū un ceļa stāvoklis šajā ziemā. Tāpat nelielu neizpratni apkārtējiem radīja izveidotā saliņa apkārt pēdējam un vienīgajam kastanim, kā arī atkritumu tvertnes pie pils galvenās ieejas studenti meklē vēl tagad. Lai gan remontdarbi bieži vien rada neērtas situācijas, bet esam pārliecināti, ka projektam noslēdzoties, būs radīta skaista, ērta un sakopta vide pie Jelgavas pils. 

Nominācijā "Gada vecbiedrs" sveica Kasparu Grābenu. Viņš ir ieguldījis neskaitāmas stundas ārpusstudiju dzīves uzlabošanā, sniedzot savu laiku un zināšanas vairākās sabiedriskās un labdarības organizācijās. Kaspars ir parādījis arī savu izcilo prasmi līderībā un sadarbībā, vadot dažādus projektus, kas sniedza ieguldījumu gan vietējai kopienai, gan plašākam sabiedrības lokam. Neraugoties uz pilnīgu aizņemtību ar studijām, viņš ir atradis laiku ne tikai savas personīgās attīstības, bet arī citu cilvēku atbalstam un palīdzībai. Viņa izteiktā apņemšanās pret ieguldījumu kopienas labklājībā padara par ievērojamu piemēru tam, kā vienlaikus veiksmīgi saskaņot studijas ar aktīvu lomu sabiedrībā.

Savukārt pasākuma noslēgumā LBTU Studējošo pašpārvalde (SP) ar ovācijām un skaļiem aplausiem sveica LBTU rektori Irinu Pilveri nominācijā "Mūsu rektore". I. Pilvere vienmēr atbalstījusi un uzklausījusi studentus, bijusi blakus un mērķtiecīgi virzījusi uz mērķu sasniegšanu.

Arī Meža un vides zinātņu fakultātes dekāns (MVZF) Linards Sisenis bija sarūpējis studentiem pārsteigumu. Nav noslēpums, ka studentiem ārpusstudiju dzīve ir gana piesātināta ar dejām, dziesmām, sporta nodarbībām un citām aktivitātēm. Taču ir studenti, kuri vēlas pievērsties arī šaha spēlei, tādējādi fakultātes dekāns bija sarūpējis pārsteigumu un dāvāja šaha galdus studentiem.

Jāatzīmē, ka LBTU Studējošo pašpārvaldes Gada balva pirmo reizi tika pasniegta 2006. gada Ziemassvētku ballē, taču šodien tā ir kļuvusi par neatņemu ikgadēju tradīciju, kas ataino universitātes zīmīgākos notikumus un spilgtākos darbiniekus, studentus un atbalstītājus.

LBTU Studējošo pašpārvaldes "Gada balva 2023" ieraksts pieejams LBTU Studējošo pašpārvaldes Facebook kontā

Pievienots 29/02/2024