Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" noslēdz regulāro čempionātu ar uzvaru

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" pēdējā regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 4:0 (2:0; 1:0; 1:0) pārspēja "HS Rīga" jauniešus un saglabāja savu pirmo vietu "Optibet" Baltijas līgas turnīra tabulā.

Diezgan paredzami "Zemgale/LBTU" pārņēma ripas un spēles kontroli jau no pirmajā minūtēm. Viesu komanda centās blīvi aizstāvēties un atbildēt ar ātriem pretuzbrukumiem. Spēles rezultātu astotajā minūtē, izmantojot vairākuma priekšrocības, atklāja jelgavnieku uzbrucējs Kevins Strādnieks (Gricinskis, Vutkevičs) – 1:0.

Astoņas minūtes vēlāk Kristaps Kristiņš (Lazarenoks) viltīgi uzmeta ripu uz “HS Rīga” vārtiem, kur tā atleca no ledus un pārlidoja pāri vārtsarga Mikusa Vecvagara cimdam un kājsargiem – 2:0.

Otrajā trešdaļā "Zemgale/LBTU" ilgi nespēja pārspēt pretinieka vārtsargu, neskatoties uz lieliskām iespējam, kuras gala iznākumu varēja padarīt par graujošu. Vienīgos vārtu spēles nogriežņa beigās guva lietuvietis Eimantas Noreika – 3:0.

Trešajā trešdaļā "HS Rīga" spēlētāji spītīgi atteicās padoties un pat ieguvu iespēju pakutināt nervus jelgavnieku vārtsargam Mariusam Bajarunam-Galejam. Spēles izskaņā viesi pat nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet nespēja nokontrolēt ripu un “Zemgale/LBTU” uzbrucējs Kevins Strādnieks ieraidīja to tukšos vārtos – 4:0.

Līdz ar gūto uzvaru “Zemgale/LBTU” nosargāja pirmo vieto "Optibet" Baltijas līgas regulārajā čempionātā. Tas ir otrais šāds panākums komandas vēsturē. Komandas dalībnieki vēsi uztvēra šo faktu, jo čempionāta svarīgā daļa ir vēl tikai priekšā.

Ar 2. martu sāksies izslēgšanas spēļu turnīrs. Pateicoties pirmajai vietai regulārā čempionātā, jelgavniekiem tas sāksies 12. martā ar pirmo pusfināla spēli pret ceturtdaļfināla "HC Panter" un "Prizma" pāra uzvarētāju. Pusfinālā un finālā uzvarētājs tiks noteikts pēc kādas komandas 4 uzvarām.

"Optibet" Baltijas līgas regulārā čempionāta tabula

Vieta

Komanda

Spēles

Punkti

1.

Zemgale/LBTU

32

55

2.

Mogo/LSPA

32

55

3.

HS Kurbads

31

45

4.

HC Panter

32

38

5.

Prizma

32

37

6.

HS Rīga

31

30

7.

Kaunas City

32

25

8.

Airwell Energija

32

12

9.

7BET – Hockey Punks

32

5

Foto: Ruslans Antropovs

 

Pievienots 29/02/2024