Pārlekt uz galveno saturu

LBTU vīriešu basketbola komanda iekļūst izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā

Attēla autors: No LLU arhīva

Februāra izskaņā Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) vīriešu basketbola komanda aizvadīja otro spēli ar BK "Ādaži/Carnikava". Pirmajā spēlē Jelgavas Sporta halles piepildītājās tribīnēs pārāki ar rezultātu 76-69 izrādījās LBTU basketbolisti, tāpat arī otrajā spēlē "balti-zaļie" turpināja iesākto un svinēja uzvaru spēlē ar divpadsmit punktu pārsvaru (76-64), kas nodrošināja iekļūšanu izslēgšanas spēļu nākamajā kārtā.

Ādažu sākumskola sporta zālē LBTU basketbolisti spēles ievadā demonstrēja ļoti saturīgu un pārliecinošu spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 22-15 par labu viesiem no Jelgavas, otrajā ceturtdaļā LBTU kāpināja apgriezienus un puslaika pārtraukumā devās ar septiņpadsmit punktu pārsvaru (41-27). Otrajā puslaikā mājinieki sāka pārņemt iniciatīvu savās rokās, uzvarot trešo ceturtdaļu ar rezultātu 23-14 un samazināja punktu starpību zem divciparu skaitļa. Ceturto ceturtdaļu pārliecinošāk aizvadīja LBTU, kuri beigās svinēja uzvaru ar rezultātu 76-64.

LBTU komandas sastāvā 18 punktus guva Valdis Miķelsons, 14 punkti Aleksandra Ganžas rēķinā, bet vēl 13 punktus pievienoja Klāvs Gailis. Saspēles vadītāja Kalvja Krūmiņa kontā 12 punkti un 7 rezultatīvas piespēles.

Ceturtdaļfinālā LBTU tiksies ar BK "Roja" basketbolistiem, kuri rietumu reģionā ieguva otro vietu deviņu komandu konkurencē. Pāra uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz 2 uzvarām.

Pirmo savstarpējo spēli, uz kuru tiek laipni aicināts ikviens LBTU students un atbalstītājs, komandas aizvadīs 6. martā plkst. 20.00 LBTU Sporta centrā (Raiņa iela 1, Jelgava). Otrā spēle norisināsies 9. martā plkst. 18.00 Rojas vidusskolā. Savukārt, ja būs nepieciešama trešā spēle uzvarētāja noskaidrošanā, tad tā notiks 13. martā plkst. 20.00 Jelgavas Sporta hallē (Mātera ielā 44a, Jelgava).

Pievienots 04/03/2024