Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" arī otrajā pusfināla spēlē uzvar HK "Prizma"

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" otrajā "Optibet" Baltijas līgas pusfināla spēlē ar rezultātu 6:4 (3:0; 3:0; 0:4) pārspēja Rīgas "Prizma" un palielina vadību spēļu sērijā ar rezultātu 2:0. Jelgavnieki guva pārsvaru pirmajās divās trešdaļās un viesi nespēja atspēlēties, lai arī iemeta četras ripas.

Atšķirībā no pirmās sērijas spēles, "Zemgale/LBTU" uzreiz pārņēma ripas kontroli un sāka nekavējoties apdraudēt Jāņa Auziņa sargātos vārtus. Trešdaļas vidū jelgavniekiem cīņā vārtu priekšā izdevās četru minūšu laikā gūt trīs vārtus. Veiksmīgi šajā posmā nospēlēja Kristaps Roķis (Noreika), Ričards Bernhards (Homjakovs) un Eimantas Noreika (Roķis) – 3:0.

Otro trešdaļu "Zemgale/LBTU" uzsāka vairākumā un guva vārtus, kuri gan netika ieskaitīti. Turpinājumā abas komandas centās izmantot tuvā soliņa priekšrocības. Atšķirībā no pirmās spēles, jelgavnieki neļāva viesiem izvērsties šajā spēles elementā un trešdaļas vidū 3 minūšu laikā guva vēl trīs vārtus. Divas reizes ar vārtu guvumiem izcēlās no "Zemgale Juniors" piesaistītais uzbrucējs Deniss Vilmans (Millers x 2, Gricinskis) un ar vieniem Kristiāns Zelts – 6:0.

Pirms trešās trešdaļas visiem hallē likās, ka spēles iznākums ir jau skaidrs, bet šī pārliecība tika apdraudēta. Mājinieki nedaudz pavirši nospēlēja aizsardzībā un "Prizmas" uzbrucējs Kristers Bormanis individuālā uzbrukumā atguva vienus vārtus – 6:1.

Pēc pusotras minūtes viesu aizsardzības zonā izcēlās asumi, kuru rezultātā viesu spēlētājs tika aizvests uz slimnīcu, bet uzbrucējs Kristāns Zelts tika noraidīts līdz spēles beigām. "Zemgale/LBTU" uz 5 minūtēm palika mazākumā un šajā vairākumā "Prizmas" hokejisti pamanījās gūt trīs vārtus. Divas reizes izcēlās Kristaps Riekstiņš (Rēdlihs, Širokovs, Bormanis) un vienu Kristers Bormanis (Riekstiņš) – 6:4.

"Zemgale/LBTU" galvenais treneris Artis Ābols nekavējoties nomainīja vārtsargu. Mariusa Bajaruna-Galēja vietā uz laukuma tika laists Rihards Cimermanis. Spēles noslēgums bija pilns ar asumiem, bet jelgavnieki spēja nosargāt savu otro uzvaru pusfināla spēļu sērijā.

Sestdien, 16. martā, trešā spēle tiks aizvadīt Rīgā, "Volvo sporta centra" ledus hallē. Spēle būs pietiekama smaga, jo "Prizmas" spēlētāji centīsies no visiem spēkiem lauzt sērijas gaitu. Savukārt jelgavnieki cīnīsies par to, lai sēriju pabeigtu četrās spēlēs.

Pievienots 15/03/2024