Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LBTU" arī trešajā pusfināla spēlē uzvar HK "Prizma"

Attēla autors: No LLU arhīva

Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LBTU" izbraukumā ar rezultātu 3:1 (0:1; 2:0; 1:0) pārspēj Rīgas "Prizma", izcīnot trešo pēc kārtas uzvaru "Optibet" Baltijas līgas pusfinālā. Rupja spēka paņēmiena rezultātā jelgavnieku uzbrucējs Gustavs Millers guva ceļa traumu.

Šoreiz spēle iesākās pavisam savādāk, jo pirmie spēles vadībā izvirzījās "Prizmas" hokejisti. Cīņas pirmajā minūtē rīdzinieku uzbrucējs Kristers Bormanis raidīja ripu vārtu virzienā. Tā trāpīja uzbrucēja Kristapa Riekstiņa kājā, mainīja lidojuma trajektoriju un ielidoja vārtsarga Riharda Cimermaņa sargātos vārtos – 0:1.

"Zemgale/LBTU" pirmajā spēles nogrieznī nespēja atspēlēties, neskatoties uz pārsvaru ripas kontrolē un vārtu gūšanas momentu veidošanā. Toties to izdevās izdarīt otrās trešdaļas sākuma, kad pēc Artūra Homjakova raidījuma ripa izslīdēja aiz rīdzinieku vārtsarga Jāņa Auziņa muguras un to pirmais pamanīja Ričards Bernhards, ar nūja pārvietojot to aiz vārtu līnijas – 1:1.

Turpinājumā "Zemgale/LBTU" divreiz nonāca mazākumā un laukuma saimniekiem bija reālas iespējas atjaunot vadību spēles rezultātā. Jelgavnieki izturēja mazākumu un nekavējoties "Prizmas" pieredzes bagātākais uzbrucējs Miķelis Rēdlihs veica rupju pārkāpumu pret jelgavnieku vadošo uzbrucēju Gustavu Milleru, traumējot tam celi. 

Gustava iespēja piedalīties izslēgšanās spēlēs tagad ir mediķu ziņā, kuri noteiks traumas nopietnību. Ceļu traumas ir ļoti sāpīgas un to reabilitācija var atņemt daudz laika, atņemot jaunam sportistam iespēju spēlēt hokeju. Dažreiz tās var pārtraukt visu karjeru. Par šādas smagas traumas izdarīšanu sods ir pietiekami mīksts – noraidījums līdz spēles beigām un vienas spēles diskvalifikācija. Atliek tikai cerēt, ka Gustavs spēs atgriezties ierindā un turpināt savas karjeras labāko posmu.

"Zemgale/LBTU" tika dota iespēja 5 minūtes spēlēt vairākumā un šo priekšrocību ar vārtu guvumu noslēdza uzbrucējs Kevins Strādnieks (Vutkevičs, Gricinskis), gūstot savus otros vārtus izslēgšanas spēļu kārtā – 2:1.

Trešajā trešdaļā spēle noritēja raustīti un jelgavniekiem nebija tik pārliecinošs pārsvars, tomēr trešdaļas vidū uzbrucējs Ričards Bernhards (Alksnis) izgāja pretī Jāņa Auziņa sargātiem vārtiem un atkārto metienu ar neērto nūjas pusi, gūstot pēdējos vārtus šajā spēlē – 3:1.

Jelgavniekiem šī ir trešā uzvara pēc kārtas “Optibet” Baltijas līgas pusfinālā un pirmdien Rīgā "Zemgale/LBTU" aizvadīs ceturto spēli pret "Prizma". 

Foto: Agris Bricis | LHF

Pievienots 18/03/2024