Pārlekt uz galveno saturu

LBTU Jelgavā norisināsies seminārs par ilgtspējīgu iepakojumu

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai informētu sabiedrību par gaidāmajām izmaiņām plastmasas iepakojuma apsaimniekošanā no 2024. gada 1. jūlija un skaidrotu iespējamos risinājumus iepakojuma pārstrādājamības veicināšanai, Latvijas Zaļais punkts un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) rīko semināru "Ilgtspējīgs iepakojums: no dizaina līdz pārstrādei 2024", kas notiks 24. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.30 LBTU Aulā (Lielā iela 2, Jelgava).

Pasākuma pirmajā daļā par gaidāmajām izmaiņām Latvijā iepakojuma pārstrādājamības un ilgtspējas veicināšanā iepazīstinās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieka vides aizsardzības jautājumos p.i., Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere. Pētījuma datus par iepakojuma ilgtspēju mazumtirdzniecībā Latvijā prezentēs LBTU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas vadītāja Sandra Muižniece - Brasava, savukārt pētījumu par Latvijas tirgū piedāvāto plastmasas izstrādājumu sastāvu un daudzumu skaidros SIA "Geo Consultants" atkritumu apsaimniekošanas eksperts Kaspars Kļavenieks. Tāpat pasākumā uzstāsies Ph.D. Ilze Laukalēja - Broka no LBTU un SIA "Nordic Plast" kvalitātes vadītāja Kristīne Geidāne, lai informētu par risinājumiem iepakojuma pārstrādājamības veicināšanai.

Pasākuma otrajā daļā notiks paneļdiskusija, kurā eksperti runās par pagaidām neskaidrajiem jautājumiem nozarē ar mērķi virzīt idejas risinājumiem, izpratnes veicināšanai starp visām iesaistītajām pusēm plastmasas iepakojuma pārstrādājamībai un ES direktīvās noteikto prasību izpildīšanai.

Diskusijā piedalīsies VARAM valsts sekretāra vietnieka vides aizsardzības jautājumos p.i., Vides aizsardzības departamenta direktore Rudīte Vesere, LBTU Tehnoloģiju un zināšanu pārneses nodaļas vadītāja Sandra Muižniece-Brasava, SIA "Latvijas Zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis, SIA "Orkla Latvija" komunikācijas vadītāja Laura Bagātā un  SIA "Nordic Plast" direktors Andris Trumars.  EIT Food pārstāvniecības vadītāja Latvijā Ilze Laukalēja - Broka iepazīstinās ar pasaulē vadošās pārtikas inovāciju kopienas EIT Food pasākumiem ilgtspējīgas pārtikas sistēmas veidošanā. Paneļdiskusiju vadīs "Swedbank" mediju attiecību vadītājs Jānis Krops.

Seminārā aicināti piedalīties iepakojuma ražotāji, tirgotāji, atkritumu apsaimniekotāji, vides aizsardzības speciālisti un citi interesenti.

Dalība pasākumā ir bez maksas (vietu skaits pasākumā ir ierobežots). Interesenti aicināti pieteikties, izmantojot šo saiti. Dati, kas tiks norādīti reģistrācijas formā, tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi. 

Seminārs tiek rīkots LIFE integrētā projekta "Atkritumi kā resursi Latvijā – Reģionālās ilgtspējas un aprites veicināšana, ieviešot atkritumu kā resursu izmantošanas koncepciju" (LIFE Waste To Resources IP, LIFE20 IPE/LV/000014) ietvaros, kas tiek īstenots ar Eiropas Savienības LIFE programmas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras finansiālu atbalstu.  www.wastetoresources.varam.gov.lv

Informācija atspoguļo tikai autoru nostāju un viedokli, un ne vienmēr atspoguļo Eiropas Savienības vai Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūras  (CINEA) nostāju un viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne finansējuma piešķīrējs nav atbildīgi par pausto saturu.

Afiša

 

Pievienots 15/04/2024