Pārlekt uz galveno saturu

LLU sportisti saņems LSFP stipendijas

Attēla autors: No LLU arhīva

6. novembrī Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valdes sēdē apstiprināti LSFP Sporta stipendijas saņēmēji 2017./2018. studiju gadam. Komisija šogad saņēma 81 pieteikumu un stipendijas tika piešķirtas 48 pretendentiem, no kuriem divi studenti studē Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) Informācijas tehnoloģiju fakultātē (ITF).

Pieteikties stipendijai tika aicināti visu Latvijas izlašu sportisti, kuri studē akreditētā augstākās izglītības iestādē, un startē sporta veidos, kuru starptautiskās federācijas ir Starptautisko sporta federāciju ģenerālās asociācijas biedri, vai atzītas Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā. Stipendiju piešķiršanas kritēriji nenodala budžeta vai maksas, pilna vai nepilna laika studiju programmas, tomēr studiju ilgums nedrīkst pārsniegt studiju programmas apguvei paredzēto laika periodu.

Stipendiju 600 eiro apmērā šogad saņems LLU ITF studiju programmas “Datorvadība un datorzinātne” 1. kursa students Matīss Slikšjānis, kurš nodarbojas ar orientēšanās sportu, ko aizsāka jau 7 gadu vecumā.  Matīsa pamatskolas skolotājs bija liels orientēšanās sporta entuziasts, tādējādi jau sporta stundās Matīss ieguva priekšzināšanas par šo sporta veidu, kā arī vasarās aktīvi piedalījās sporta nometnēs. Stipendiāts studijas ITF uzsāka šī gada rudens semestrī, jo jau no pamatskolas laika vienmēr interesējies par datora uzbūve un laika gaitā arī pats vēlējās uzrakstīt kādu kodu. “Studijas ar sportu savienot izdodas veiksmīgi, jo vairākos studiju priekšmetos ir priekšzināšanas, tādējādi ir brīvais laiks, ko attiecīgi varu veltīt treniņiem. Svarīgi, ka lekciju saraksts nav pārblīvēts, ir brīvākas dienas dienas, kad es varu nodoties īsam treniņam. Parasti es katru dienu aizvadu vismaz divus treniņus, lai ne dienu nezaudētu sportisko garu”, stāsta LSFP stipendiāts Matīss Slikšjānis.

Savukārt otru stipendiju 600 eiro apmērā šogad saņems LLU ITF studiju programmas “Datorvadība un datorzinātne” 2. kursa stipendiāts  Endijs Titomers.  Endijs ir atbildīgs un mērķtiecīgs students, aktīvu darbošanos dažādos programmēšanas pasākumos viņš apvieno ar orientēšanās un skriešanas sacensībām, kur ieguvis pat LLU sportista titulu. Orientēšanās sportu un studijas Endijam izdodas veiksmīgi apvienot, jo stipendiāts māk plānot savu laiku, tadēļ arī viss izdodas. “Man vienmēr ir diezgan viegli iemācīties jaunas lietas, nekad neko neiekaļu no galvas, jo, ja tas man interesē, tad nav problēmu apgūt ko jaunu,” stāsta sportists Endijs Titomers. Ar orientēšanās sportu Endijs aizrāvās jau no 9 gadu vecuma. No sākumā to darīja stipendiāta klasesbiedri un viņš vēlējās patusēt kopā ar draugiem, bet Endija draugiem ātri vien apnika, bet sportists, kā mērķtiecīgs jaunietis uztvēra to daudz nopietnāk, jo bija pirmie panākumi, kas deva turpmāko motivāciju un vēlmi iegūt kādu nozīmīgu balvu. Endijs ir pārliecināts, ka orientēšanās sporta sacensībās katru reizi ir kaut kas jauns, kā arī  attīsta loģisko domāšanu.

Stipendiju oficiālā pasniegšana notiks 14. novembrī "Elektrum" sporta centrā, Grostonas ielā 6b.

"Esam gandarīti, ka jau desmito gadu Latvijā tiek piešķirtas stipendijas tiem, kas uzrāda augstus rezultātus sportā un studijās, rosinot augstas klases sportistus domāt par duālo karjeru. Materiālajam atbalstam no valsts puses ir arī psiholoģiska nozīme. Tas parāda, ka Latvija ir valsts, kurā rūpējamies par sportistiem gan ceļā uz augstākajiem sasniegumiem sportā, gan par viņu iespējām attīstīt sevi un dzīvot kvalitatīvu dzīvi arī pēc tam, kad viņi bijuši pasaules uzmanības centrā, un ar saviem panākumiem nesuši Latvijas vārdu pasaulē," pauž LSFP prezidents Einars Fogelis.

Pievienots 08/11/2017