Pārlekt uz galveno saturu

Badmintona turnīrā uzvaru gūst PTF un MF studenti

Attēla autors: No LLU arhīva

15. novembrī LLU Sporta centrā norisinājās LLU 28. Universiādes badmintona turnīrs, kur piedalījās 18 studenti un 12 studentes, pārstāvot visas astoņas Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) fakultātes. Studenti izcīnīja medaļas vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī vīriešu un sieviešu dubulstpēlēs.

Vīriešu vienspēļu turnīrā pārliecinoši uzvarēja šī gada Latvijas vicečempions vīriešu vienspēlēs Kristaps Kalniņš, kurš, sākot ar šo studiju gadu, pārcēlās no Siguldas uz Jelgavu, lai studētu Lauksaimniecības fakultātē (LF). Arī otrajā vietā palika spēlētājs ar Latvijas čempionātu pieredzi – Matīss Putniņš, kurš šogad ir pārcēlies no Talsiem uz Jelgavu, lai studētu Meža fakultātē (MF). Trešo vietu izcīnīja šrilankietis Lakmal Kularatne, kurš Jelgavā studē Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (ESAF), kā arī sācis piedalīties Latvijas badmintona reitinga turnīros.

Sieviešu vienspēlēs jau trešo gadu pēc kārtas uzvarēja siguldiete Marta Gavare, kura LLU studē Pārtikas tehnoloģiju fakultātē (PTF). Marta Gavare kopā ar savas fakultātes studenti Diānu Pečkovsku uzvarēja arī sieviešu dubultspēlēs, tādējādi M. Gavare šogad kļuva arī par LLU Universiādes absolūto čempioni badmintonā.

LLU Universiāde ir vietēja mēroga “studentu olimpiāde”.  Studiju gada garumā tiek rīkotas sacensības daudzos sporta veidos. Universiādes ietvaros sacenšas astoņas augstskolas fakultātes vīriešu un sieviešu komandu vērtējumā. Sacensībās piedalās klātienes studenti, maģistranti un doktoranti, kā arī iepriekšējā gada absolventi. Noslēgumā tiek noskaidrotas sportiskākās fakultāšu komandas pa sporta veidiem un kopvērtējumā.

LLU 28. Universiādes kopvērtējumā no badmintona turnīra visvairāk punktus vīriešiem nopelnīja Meža fakultāte (MF), bet sievietēm Pārtikas tehnoloģiju fakultāte (PTF). Vīriešiem 2. vietā Lauksaimniecības fakultāte (LF), 3. vietā Pārtikas tehnoloģiju fakultāte (PTF), savukārt sievietēm 2. vietā Vides un būvzinātņu fakultāte (VBF), 3.vietā Meža fakultāte MF).

Šogad LLU Universiādes badmintona turnīrā piedalījās vairāk dalībnieku nekā iepriekšējā mācību gadā, kad vīriešu vienspēļu turnīrā piedalījās 13 spēlētāji, bet sieviešu vienspēļu turnīrā 7 spēlētājas. Šogad vīriešu vienspēlēs bija 18 spēlētāji, bet sieviešu vienspēlēs 12 spēlētājas.

Atgādinām, ka 30. oktobrī pēc piecu mēnešu remontdarbiem atsāka darboties LLU Sporta zāle, kurā ir ieklāta jauna un sporta vajadzībām atbilstoša grīda. Ir  iezīmētas līnijas volejbola, basketbola un badmintona laukumiem. Tagad LLU sporta zālē ir 5 dubultspēļu laukumi, nevis 3 dubultspēļu un 2 vienspēļu kā bija iepriekš.

LLU ir radīti badmintonam ļoti labvēlīgi apstākļi. Studentiem pieejams arī Latvijas badmintona federācijas piešķirtais Pasaules badmintona federācijas skolu programmas “Shuttle time” badmintona inventārs – 16 raketes, 24 volāni un 4 badmintona tīkli. Turklāt, labākie LLU badmintona spēlētāji tiek iekļauti LLU izlasē, tādējādi saņemot iespējas apmeklēt arī trenažieru zāli un LLU peldbaseinu.

Badmintona nodarbības LLU studentiem ir bezmaksas divas reizes nedēļa – pirmdienās un trešdienās no 16.30 līdz 18.00.

LLU šobrīd studē arī daudzi ārzemju studenti, tai skaitā no tādām valstīm kā Šrilanka, Pakistāna, Indija un Ķīna, kur badmintons ir viens no populārākajiem sporta veidiem, tādējādi aktīva badmintona dzīve LLU ir arī veids, kā šo piesaistīt šo valstu studentus.

Spēļu saraksti un rezultāti.

Pievienots 16/11/2017