Pārlekt uz galveno saturu

Lauksaimniecības resursu izmantošanas un pārtikas valsts nozīmes pētniecības centrs

ERAFLLU kā sadarbības partneris kopā ar Latvijas valsts augļkopības institūtu, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu, Latvijas Universitāti, Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtu un Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūtu īsteno ERAF 2.1.1.3.1. apakšaktivitātes "Zinātnes infrastruktūras attīstība" projektu.

Projekta mērķis ir pilnveidot zinātnisko un pētniecības aprīkojumu un izveidot tā darbībai atbilstošu infrastruktūru, lai nodrošinātu mūsdienīgu materiāltehnisko bāzi pētniecības aktivitātēm LRP VNPC, tādējādi sekmējot pētniecības intelektuālā potenciāla attīstību, kā arī nodrošināt nepieciešamos informācijas resursus un to pieejamību.

Projektu plānots īstenot 45 mēnešu laikā Dobelē, Jelgavā, Rīgā, Talsu un Priekuļu novados, sadarbojoties projekta iesniedzējam - Latvijas Valsts augļkopības institūtam (LVAI) - ar sadarbības partneriem - Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU), Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu (BIOR), Latvijas Universitāti (LU), Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūtu (VPLSI) un Valsts Stendes graudaugu selekcijas institūtu (VSGSI).

Projekta īstenošanas rezultātā būs būtiski uzlabota Lauksaimniecības resursu izmantošanas un pārtikas Valsts nozīmes pētījumu centra (LRP VNPC) veidojošo zinātnisko institūciju infrastruktūra, kas ļaus paaugstināt pētījumu apjomu un kvalitāti, kā arī veicinās starpinstitucionālo sadarbību un iesaistīšanos starptautiskās pētniecības programmās. Tai tiks nodrošināta piekļuve arī citām lauksaimniecības un pārtikas pētniecības jomā strādājošajām zinātniskajām institūcijām. Projekta īstenošanas rezultātā būtiski uzlabotā zinātnes infrastruktūra ļaus sekmīgi turpināt LRP VNPC ZI uzsāktos pētījumu virzienus, kā arī uzsākt jaunus, nodrošinot efektīvu esošā tehniskā aprīkojuma un cilvēkresursu izmantošanu, paaugstinot nacionālo un starptautisko lauksaimniecības un pārtikas zinātņu konkurētspēju. Modernizētā pētnieciskā materiāltehniskā bāze veicinās LRP VNPC ZI un citu lauksaimniecības un pārtikas pētniecības jomā strādājošajām ZI iekļaušanos Eiropas pētnieciskajā infrastruktūrā, veicinot starptautisko atpazīstamību, paaugstinot pētniecisko kapacitāti.

Projekta īstenošana uzsākta 2012. gada 2. janvārī un projekts tiek īstenots līdz 2015. gada 15.decembrim. Projekta kopējās apstiprinātās izmaksas sastāda 7 785 663 EUR (5471795,00 LVL). Vienošanās numurs 2011/0040/20040/2DP/2.1.1.3.1/11/IPIA/VIAA/002.

 

VNPC iekārtu saraksts ir pieejams: https://www.llu.lv/lv/zinatniska-inventara-datubaze, kā arī interneta vietnē: www.usescience.eu

Pievienots 06/04/2016