Pārlekt uz galveno saturu

Studenti aicināti piedalīties starptautiska projekta IWB-Labs aktivitātēs

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas, Spānijas, Slovākijas un Itālijas organizācijas, kas cieši saistītas ar topošo agrobiznesa speciālistu izglītošanu un pieredzējušu lauksaimnieku profesionālo pilnveidi aicina Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studentus līdz 25. oktobrim pieteikties pilotprojektā "Internationalization of Work Based Learning in Agribusiness Sector". Jāatzīmē, ka projekta vadošais partneris ir no Itālijas, bet LLU pārstāv mūsu valsti.

Projekta ietvaros tiek veidota potenciālo praktikantu un prakses uzņēmumu/saimniecību starptautiskā, elektroniskā datu bāze, tādējādi arī studentiem, būs iespēja piedalīties virtuālajā praksē agrobiznesa uzņēmumos Spānijā, Itālijā vai Slovākijā, kā arī iepazīt pašmāju un ārzemju veiksmīgāko uzņēmēju pieredzi, bet uzņēmējiem - reklamēt sevi starptautiskā vidē.

Projekta mērķis ir motivēt tos PIA (profesionālajā izglītībā un apmācībā izglītojamos pabeigt studijas, kuri pēc vidējās izglītības ieguves studē, bet kuriem draud atskaitīšana, palielināt agrobiznesa sektora vadītāju dalību topošo cilvēkresursu apmācībā, kā arī pilnveidot apmācības procesa internacionalizāciju, ko nodrošina PIA mācībspēki, savukārt pilotprojekta noslēgumā izveidot IKT (informācijas un komunikācijas tehnoloģiju) platformu prakšu internacionalizācijai.

Lai pieteikties pilotprojektā, studentiem nepieciešams sekot zemāk norādītajiem punktiem:

  • studenti mācībspēku vadībā aizpilda pielikumā doto anketu, kur īpaši svarīga sadaļa ir prasmju apraksts. Lai būtu vieglāk raksturot prasmes, idejām var izmantot metodisko materiālu "Skills Employers Seek";
  • savukārt, ja students ir piedalījies izglītības iestādes organizētajās uzņēmējdarbības aktivitātēs, konkursos, brīvprātīgajā darbā, ģimenes biznesā vai citur, tad noteikti šo pieredzi vajadzētu integrēt prasmju aprakstā (anketas 2. lappusē). Piemēram, var norādīt, ka uzņēmējdarbības prasmju pamati ir iegūti skolas mācību uzņēmumā;
  • ārvalstu uzņēmumu saraksts ir  dots projekta mājaslapā (saite - pielikumā dotajā bukletā Latvian Version). Potenciālais praktikants var iepazīties ar uzņēmumiem/ saimniecībām, kuras vēlas vadīt praksi. Vislabāko priekšstatu sniedz "Successful Stories", kur uzņēmēji video intervijās stāsta par sava uzņēmuma darbību, panākumiem un ko viņi gaida no praktikantiem;
  • studentiem nepieciešams uzrakstīt motivācijas vēstuli un nosūtīt vismaz trīs uzņēmumiem, lai palielinātu iespēju, ka uzņēmējs izvēlēsies šo jaunieti.

Pēc virtuālās prakses dalībnieki un pedagogi, kuri piedalīsies šīs starptautiskās prakses īstenošanā saņems sertifikātu.

Lai saņemtu papildus informāciju, lūgums sazināties ar Daina Grasmane pa tālruni: +371 26853519 vai e-pastu: daina.grasmane.llu.lv.

logo

 

Pievienots 22/10/2018