Pārlekt uz galveno saturu

Kas piestāv pavasarim un par ko bezmiega naktīs domā mūsu topošie absolventi? Uzzini jau 20. maijā LLU express ziņu tiešraidē

Attēla autors: No LLU arhīva

20. maijā plkst. 15.00 LLU mājaslapā un Facebook kontā būs skatāms LLU express ziņu ceturtais raidījums, kurā kopā ar ziņu vadītāju Aivi Ceriņu atklāsim, kā uzņemt D vitamīnu no saules un arī no ēdamajiem ziediem. Tāpat dosimies meklēt lielāko "laimes dārzu" Latvijā un sniegsim vērtīgus padomus par plastmasas iepakojumiem, bet noslēgumā – sāksim gatavoties vasaras skaistākajam notikumam jeb uzzināsim, kā pēc etiķetes pareizi ģērbties izlaidumā.

Maija mēnesis iezīmējas ar siltu un saulainu laiku, kad tā vien gribas doties nesteidzīgās pastaigās, lai izbaudītu dabas krāšņumu un ziedēšanas laiku. Plānojot savu brīvdienu galamērķi, noteikti aicinām iegriezties Latvijas lielākajā "laimes dārzā", kas atrodas Dobelē. Tajā varēs izbaudīt dabas skaistumu absolūtā drošībā un uzņemt laimes hormonus. Bet, kamēr ceriņi tur vēl snauž un laimītes meklējumi jāatstāj uz mazliet vēlāku laiku, dosimies pie institūta saimniekiem uzzināt, ko vēl iespējams apskatīt Dārzkopības institūtā un ar kādiem pētniecības līkločiem nodarbojas tā zinātnieki.

Turklāt pavasarī mēs varam ne tikai vērot dabas skaistumu un ziedēšanu, bet varam arī ziedus iekļaut savā ēdienkartē. Un pats galvenais, ka ne tikai ceriņa ziedus, bet arī daudzus citus, kas mums sastopami visapkārt. Kas tad ir ēdamie ziedi un ko ar tiem darīt, dosimies noskaidrot pie Lauksaimniecības fakultātes ekspertiem.

Līdztekus zaļumu un ziedu iekļaušanai savās ēdienkartēs, arī sabiedrība kopumā daudz vairāk domā par zaļāka dzīvesveida iekļaušanu savās ikdienas gaitās. Ieradumiem ir liels spēks un bieži vien arī to maiņa var sagādāt dažādas ikdienišķas nebūšanas. Kā, piemēram, dodoties piknikā pie dabas, bieži izmantojam plastmasas iepakojumu – kastītes, glāzītes, maisiņus, kas nereti nonāk dabā. Kam jāpievērš uzmanību un ko darīt, lai mēs nodarītu mazāk kaitējuma sev un dabai, to mums pastāstīs Pārtikas tehnoloģijas fakultātes iepakojumu eksperte.

Taču ar straujiem soļiem tuvojas jūnijs, kas nozīmē – LLU sāksies izlaidumu laiks. Lai arī modes tendences šobrīd rāda, ka stilīgi kļuvuši mājas tērpi – treniņbikses, džemperi un oversize apģērbs, taču vai tā ir labākā apģērba izvēle izlaidumā? Kā izskatīties vienlaikus gan moderni, gan atbilstoši etiķetei, to mums palīdzēs noskaidrot Tehniskās fakultātes lektore, kura ikdienā LLU studentiem māca ar dizainu, stilu un modi saistītas lietas.

Turklāt raidījuma laikā ne mazāk svarīgi ir arī mūsu skatītāji, kuri arī varēs kļūt par LLU express ziņu tiešraides dalībniekiem, rakstot komentārus, viedokļus vai uzdodot jautājumus LLU Facebook lapā.

Savukārt, ja kādam neizdevās pievienoties iepriekšējo raidījumu tiešraidēm, tad aicinām ieskatīties mūsu universitātes mājaslapā, kurā pieejami iepriekšējo trīs raidījumu ieraksti. 

Nenokavē un pieslēdzies 20. maijā plkst. 15.00 LLU portālā vai Facebook lapā.

"LLU express ziņas" gaidāmas arī nākamajos mēnešos. Tajās ik reizi ļausim satikt interesantus universitātes cilvēkus un ielūkoties īpašos universitātes notikumos. Tuvojoties vasarai informēsim par aktualitātēm, kas svarīgas topošajiem studentiem un dalīsimies studentiskos padomos, kā padarīt studiju laiku par neaizmirstamu piedzīvojumu. Raidījuma veidošanā piedalās LLU studenti, kuri parūpēsies, lai ikviens uzzina informāciju, kas parasti līdz universitāšu reklāmas bukletiem nenonāk.

Pievienots 18/05/2021