Pārlekt uz galveno saturu

LLU express ziņas

LLU norisinās raidījumu cikls "LLU express ziņas", kas ikvienam interesentam skatāms tiešraidē gan LLU portālā, gan universitātes Facebook kontā. Tajā kopā ar ziņu vadītāju Aivi Ceriņu ir iespēja izzināt interesantus un aktuālus LLU studiju un pētniecības dzīves notikumus, kā arī virtuāli satikt universitātes mācībspēkus, studentus un pat topošos studentus. 

6. raidījuma tiešraides ieraksts

Aizvadīts noslēguma LLU express ziņu tiešraides raidījums, kurā stāstījām visu par un ap uzņemšanu pamatstudijās un maģistra studijās. Sniedzām atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par pieteikšanos studijām, kur jādodas noslēgt studiju līgumu, kā arī ieskatījāmies LLU studentu viesnīcās.


5. raidījuma tiešraides ieraksts

LLU express ziņu tiešraidē LLU zinātnieki pastāstīja, vai kāda no Latvijas dabā sastopamajām 30 sugu papardēm tiešām Līgo naktī zied, uzzinājām, kādas pirts slotiņas ir vislabākās mūsu veselībai, lai jau Jāņu naktī varētu kārtīgi nopērties. Atklājām par alus gatavošanas paņēmieniem mājas apstākļos un par nevīstošiem Jāņu nakts vainagiem.


4. raidījuma tiešraides ieraksts

LLU express ziņu tiešraides ceturtajā raidījumā atklājām, kā uzņemt D vitamīnu no saules un arī no ēdamajiem ziediem, devāmies meklēt lielāko "laimes dārzu" Latvijā un sniedzām vērtīgus padomus par plastmasas iepakojumiem. Bet noslēgumā –uzzinājām, kā pēc etiķetes pareizi ģērbties izlaidumā.


3. raidījuma tiešraides ieraksts

Šoreiz LLU express ziņu tiešraides raidījums bija veltīts pavasarīgām tēmām. Kopā ar iecienīto ziņu vadītāju Aivi Ceriņu izzinājām, kas ir kiberhigiēna jeb kā pašiem apkopt savu datoru, kā pasargāt savus mīluļus no ērcēm, kā arī sniegsim padomus par velosipēda sagatavošanu sezonai un par kafijas lietošanas paradumiem.


2. radījuma tiešraides ieraksts

Otrajā raidījumā tika stāsts par Lieldienu vēstnešiem – pūpoliem un, kā kļūt par uzvarētāju olu kaujās un, kā veiksmīgāk sagatavoties Lieldienām, padarot šos svētkus īpašus un drošus ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Tāpat tika lauzti mīti par to, kuri dzīvnieki īsti dēj olas Lieldienās, bet, kuri to turpina darīt arī pēc svētkiem, kā arī noslēgumā tika sniegti pavasarīgi padomi par bērzu un kļavu sulām.


1. raidījuma tiešraides ieraksts

Pirmajā raidījumā bija iespēja uzzināt, kādas tēmas nodarbinājušas prātu Zemgales labāko pētniecisko darbu autoriem. Savukārt par pētniecības līkločiem un iespējām zinātniskos atklājumus pielietot ļoti praktiskā veidā atklāja kāda pārtikas zinātniece, kura viesojās Roberto Meloni "La Dolce Vita" kulinārijas šovā. Tāpat mūsu studenti parādīja jaunus veidus, kā organizēt balles un citus kultūras pasākumus. Tāpat centāmies saprast, kas notiek otrpus ekrānam attālināto studiju laikā, un iepazīstinājām ar mūsu universitātes Gada studenti, kura ieguva šo titulu, apsteidzot nepilnus 4000 studentu.