Pārlekt uz galveno saturu

LLU turpinās 2. studentu viesnīcas atjaunošanu

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU 2. studentu viesnīcā noslēgti vērienīgi atjaunošanas darbi, lai paaugstinātu ēku energoefektivitāti un uzlabotu studentu dzīves apstākļus studiju laikā Jelgavā. Pārmaiņas ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) palīdzību īstenotas studentu viesnīcā, kas atrodas J. Čakstes bulvārī 7. Taču līdz šim paveiktais ir tikai daļa no nepieciešamajiem darbiem minētajā ēkā.

Ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai 2. studentu viesnīcā notikusi ārsienu un cokola siltināšana, logu un durvju nomaiņa, bēniņu pārseguma siltināšana, jumta seguma nomaiņa, apkures sistēmas un siltummezgla atjaunošanu, kanalizācijas ārējo tīklu atjaunošana.

Sākoties jaunajam studiju gadam, Zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks un LLU rektore Irina Pilvere apmeklēja gan 1. studentu viesnīcu, kas jau ir pilnībā atjaunota, gan 2. dienesta viesnīcu. Rektore atzīst: “Esam nopietni strādājuši, lai sakārtotu studentu viesnīcas, taču šis process, protams, ir vēl jāturpina, tādēļ laika gaitā plānots renovēt arī 2. studentu viesnīcas iekštelpas.” Savukārt Zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks uzsvēra, ka Zemkopības ministrija iepriekšējos gados ir atbalstījusi infrastruktūras attīstību un to darīs arī turpmāk.

Energoefektivitātes būvdarbi noslēgti 2020. gada augustā un to iznākums ir primārās enerģijas gada patēriņa samazinājums sabiedriskajās ēkās 2020. gadā - 333.30 MWh, kā arī aprēķinātais siltumnīcefekta gāzu samazinājums 2020. gadā - 67.68 CO2 ekvivalenta tonnas. Kopumā projekta izmaksas sastādījušas - 723 157.66 EUR, no kuriem 85% bija ERAF un 15% valsts budžeta finansējums.

Šī ir jau ceturtā viesnīca, kurā veikti ievērojami energoefektivitātes uzlabošanas darbi. Kā pirmā tika atjaunota 8. studentu viesnīca, taču kopumā būvdarbi noslēgti vēl trīs projektu ietvaros: “Energoefektivitātes paaugstināšana LLU 9. dienesta viesnīcā K. Helmaņa ielā 2, Jelgavā” (Nr. 4.2.1.2/17/I/029, ERAF finansējums 499,1 tūkst. EUR apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums 88 tūkst. EUR), "Energoefektivitātes paaugstināšana LLU 1. dienesta viesnīcā Lielā ielā 1, Jelgavā” (Nr. 4.2.1.2/17/I/039, ERAF finansējums 342,3 tūkst. EUR apmērā, valsts budžeta līdzfinansējums 60,4 EUR un LLU finansējums 85,7 tūkst. EUR) un "Energoefektivitātes paaugstināšana LLU 6. dienesta viesnīcā Pētera ielā 1, Jelgavā" (Nr. 4.2.1.2/18/I/002, ERAF finansējums 406,9 tūkst. EUR apmērā, valsts budžeta līdzfinansējums 71,8 tūkst. EUR un LLU finansējums 61,1 tūkst. EUR).

Vietu studentu viesnīcā universitāte nodrošina jebkuram LLU studentam, kuram tas ir nepieciešams. Turklāt Covid-19 pandēmijas laikā studentu viesnīcas ir kalpojušas kā droša vide, kurā studenti varēja izolēties un uzturēties nepārtraukti, un arī šajā studiju gadā universitāte rūpēsies par drošības pasākumu ievērošanu studentu viesnīcās.

Studenti par iespējām izmantot viesnīcas studiju laikā aicināti sazināties ar viesnīcu pārvaldniekiem. Detalizēta informācija pieejama LLU portālā - https://www.llu.lv/lv/studentu-viesnicas.

Būvniecības darbi finansēti 4.2.1.2. pasākuma “Veicināts energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās” ietvarā un vienošanās par projekta “Energoefektivitātes paaugstināšana LLU 2. dienesta viesnīcā J. Čakstes bulvārī 7, Jelgavā” īstenošanu tika parakstīta 2020. gada 29. janvārī.

Pievienots 07/09/2021