Pārlekt uz galveno saturu

Universitātes priekšrocības: ne tikai akadēmiskās studijas

Attēla autors: No LLU arhīva

Ar ko tev asociējas universitāte un ko tu no tās sagaidi? Lekcijas, pārbaudījumus, prasīgus profesorus, garas nakts stundas ar mājasdarbiem, modinātāja zvanu ap saullēktu un grāmatu kaudzes pie tavas gultas? Noteikti nē. Mēs esam pārliecināti, ka tevi sagaida aizraujoša studenta dzīve, kur satiksi sev līdzīgi domājošus jauniešus un piedzīvosi neaizmirstamus brīžus visā studiju laikā.

Šis raksts sniegs tev ieskatu, kā nopietnas un akadēmiskās studijas augstskolā vari apvienot ar interesantām un katrai gaumē pielāgotām aktivitātēm. Uzzināsi, kādas priekšrocības saviem studentiem piedāvā LLU Jelgavā. Ja vēl domā, kur studēt pēc vidusskolas absolvēšanas, tad noteikti izvēlies augstskolu, kurā vari darboties universitātes un fakultāšu studējošo pašpārvaldēs, sportot, spēlēt teātri, dziedāt, dejot un iesaistīties studentu organizāciju dzīvē.

Vai gribi būt līderis?

Iespējams, ka jau vidusskolas laikā tu darbojies skolēnu pašpārvaldē un tev bija svarīgi aizstāvēt vienaudžu viedokli, intereses un organizēt sabiedrisko dzīvi. Ja nē, tad noteikti pazīsti kādu, kurš vienmēr bijis aktīvs un uzskatīts par skolas līderi.

Universitātē arī tu vari kļūt par līderi, iesaistoties LLU Studējošo pašpārvaldes darbā un ieņemot dažādus amatus. Pārstāvot LLU nacionālā un starptautiskā līmenī, esot nepārtrauktā saziņā ar universitātes vadību un citu augstskolu aktīvākajiem studentiem, tev ir iespēja attīstīt līderības prasmes, veidot savu atpazīstamību un spodrināt nākotnes līderim svarīgo reputāciju.

Būt daļai no LLU Studējošo pašpārvaldes ir ne tikai atbildība pret universitāti un studentiem, bet arī iespēja pirmajam uzzināt jaunumus, piedalīties dažādu oficiālu un izklaides pasākumu organizēšanā, kā arī iegūt vismaz 30 jaunu draugu.

Vai jūti sevī vēlmi būt prožektoru gaismā?

Ja vienmēr esi sapņojis kļūt par dalībnieku Dziesmu un deju svētkos Latvijas vai Baltijas mērogā, bet līdz šim tas nav piepildījies vai arī pēc vidusskolas absolvēšanas tu meklē iespēju turpināt iesākto, lai jau drīz atkal kāptu uz Mežaparka Lielās estrādes vai piedalītos starptautiskā teātra festivālā, LLU Studentu klubs ir īstā vieta, kur satikt jaunus draugus un pievienoties kādam universitātes mākslinieciskajam kolektīvam.

Ja tevi saista dziesma, būs iespēja pievienoties tradīcijām bagātajam sieviešu korim "Liepa"  vai vīru korim "Ozols". Ja tevi aizrauj deja, tad varēsi pievienoties atraktīvajam Tautas deju ansamblim "Kalve" vai Vidējās paaudzes deju kolektīvam "Kalve". Savukārt, ja sirdī esi aktieris, būsi gaidīts Jelgavas Studentu teātrī.

Iesaistoties LLU mākslinieciskajos kolektīvos, tev būs iespēja pilnvērtīgi pavadīt brīvo laiku, iegūt neaizmirstamas emocijas un organizatoriskā darba iemaņas, kā arī atrast domubiedrus.

LLU Studentu klubs sadarbībā ar mākslinieciskās pašdarbības kolektīviem un to vadītājiem veido augstskolas kultūrvidi. Pēc intensīva un radoša darba mēģinājumos ikvienam būs iespēja rast gandarījumu, pārstāvot savu universitāti.

Vai Tava kaislība ir sports?

Kustība un sports visos laikos ir bijis pamats tam, lai arī prāts nezaudētu modrību un pietiktu enerģijas studijās apgūt akadēmiskās gudrības. LLU ir universitāte, kas saviem studentiem bez maksas piedāvā plašas sporta iespējas. LLU Sporta centrs nodrošina pakalpojumus fiziskās formas uzturēšanai, kā arī organizē sacensības tiem, kuri vēlas sasniegt augstākus rezultātus un veicināt sporta sasniegumus.

Vingrošanas zālē var apmeklēt dažādas grupu nodarbības, trenažieru zālē un peldbaseinā – uzlabot fizisko sagatavotību un izturību, bet sporta spēļu zālē var iesaistīties kādā komandu sporta veidā, spēlējot badmintonu, volejbolu, florbolu, basketbolu vai galda tenisu.

Vai esi patriots un vēlies ietekmēt Latvijas nākotni?

Ja tev ir svarīgas tādas vērtības kā dzimtenes mīlestība, godaprāts, draudzība, sirsnība un vienotība, kā arī tu vēlies Latvijas inteliģences pulkā būt visu mūžu, tad iestāšanās kādā no studentu organizācijām, studentu vai studenšu korporācijā vai citā mūža organizācijā ir tava iespēja ietekmēt Latvijas nākotni un būt klāt valstij svarīgos notikumos.

Korporācija ir sabiedriska organizācija, kas apvieno latviešu studentus dažādās nozarēs. Tā ir mūža organizācija, kas veido nesaraujamas, tālākai dzīvei noderīgas saites. Korporācijas ir slēgtas, apolitiskas un akadēmiskas, kas reģistrētas pie attiecīgo pilsētu universitātēm. Dalībnieki tajās tiek uzņemti pēc viesu vakaru apmeklējumiem – tā viņi iepazīst korporācijas tradīcijas, darbību un vērtības.

Lai arī Latvijā ir daudz studentu un studenšu korporāciju, LLU ir viena no augstskolām, kas ar šādām organizācijām bagāta. Tā lepojas ar studentu korporācijām "Ventonia""Fraternitas Imantica" un studenšu korporāciju "Varavīksne". Tāpat LLU darbojas biedrība "Šalkone", kas apvieno Meža fakultātes studentus un absolventus, kā arī Latvijas Kristīgā studentu brālība, kurai piešķirts sabiedriskā labuma statuss. Piederība kādai korporācijai vai citai studentu organizācijai ir prestiža un veicina personības izaugsmi.

Noslēguma vietā

Ar ko āev tagad asociējas universitāte? Vai joprojām tās ir tikai akadēmiskās studijas, grāmatu kaudze un negulētas naktis? Jā, naktis varbūt būs negulētas, bet iemesli tam var būt dažādi. Priekšrocību LLU ir daudz, jo studijas universitātē vari padarīt krāsainas un neaizmirstamas. Iesaisties LLU Studējošo pašpārvaldes darbā un esi līderis! Sporto un vienmēr esi formā! Spēlē teātri, dziedi vai dejo, kāp uz skatuves un esi prožektoru gaismā! Iesaisties korporāciju un citu mūža organizāciju dzīvē, lai būtu viens no tiem, kurš ietekmē Latvijas nākotni!

Ko no šī visa izvēlēsies tu? Ieskaties uzmanīgi vēlreiz!

Tautas deju ansamblis "Kalve" – jauno dejotāju uzņemšana (A un B grupa) notiks 6., 8., 13., 15., 20., 22., 27. un 29. septembrī plkst. 19.00 LLU Aulā (Lielā iela 2).

Studentu koris "Ozols" – jauno dziedātāju uzņemšana vīru balsu grupā notiks 6., 8., 13., un 15. septembrī plkst. 19.00 LLU Tehniskajā fakultātē (J. Čakstes bulvāris 5).

Studentu koris "Liepa" – jauno dziedātāju uzņemšana sieviešu balsu grupā notiks 6., 7., 13 un 14. septembrī plkst. 18.00 LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē (Svētes iela 18).

Jelgavas Studentu teātris – atvērtās durvis un jauno dalībnieku pieteikšanās notiks 5., 12. un 19. septembrī plkst. 19.00 Jelgavas Studentu teātrī (J. Čakstes bulvāris 7).

Vidējās paaudzes deju kolektīvs "Kalve" – jauno dejotāju uzņemšana notiks 9., 16. un 23. septembrī plkst. 19.30 LLU Aulā (Lielā iela 2).

LLU Studējošo pašpārvalde – katra semestra sākumā gan fakultāšu, gan LLU studējošo pašpārvaldēs izsludina atvērtās sēdes, kurās aicina piedalīties ikvienu interesentu. Seko līdzi LLU Studējošo pašpārvaldes aktualitātēm sociālajos tīklos - Facebook un Instagram.

LLU Sporta centrs – aicinām studējošos jaunajā studiju gadā iepazīties ar piedāvātajiem pakalpojumiem un norises laikiem.

LLU studentu organizācijas – aicinām studējošos sekot līdzi aktualitātēm sociālo tīklu kontos, LLU mājaslapā par gaidāmajiem viesu vakariem, kad notiks jauno dalībnieku uzņemšana organizāciju pulkam.

Pievienots 24/08/2022