Pārlekt uz galveno saturu

LBTU Jelgavā norisināsies starpaugstskolu tūrisma un viesmīlības studentu zinātniskā konference

Attēla autors: No LLU arhīva

Tūrisma un viesmīlības nozare ir viena no lielākajām un straujāk augošām ekonomikas nozarēm pasaulē, kurai nepieciešams pielāgoties ikdienas mainīgajiem apstākļiem un izaicinājumiem. Latvijā augstākā līmeņa studijas tūrismā un viesmīlībā tiek realizētas vairākās augstskolās, tādējādi nozīmīgu lomu ieņem arī kopīgu aktivitāšu īstenošana. Lai veicinātu ciešāku sadarbību un dalītos ar labās prakses piemēriem, jau otro reizi tiek organizēta "Starpaugstskolu tūrisma un viesmīlības studentu zinātniskā konference / Inter-university scientific student conference for tourism and hospitality", kas notiks 24. maijā no plkst. 10.00 Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU) Jelgavā (Lielā iela 2, 290. telpa). 

Konferencē aicināti piedalīties Latvijas augstāko izglītības iestāžu pamatstudiju un maģistra studiju studenti, kuru studijas un pētnieciskā darbība ir saistīta ar tūrisma nozari un / vai viesmīlības jomu. Pētījumu var izstrādāt students individuāli vai studentu grupa. Dalībnieki aicināti reģistrēties līdz 17. maijam, aizpildot pieteikšanās formu.

Konferences tematika ir cieši saistīta ar tūrisma un viesmīlību nozari, tās jaunumiem, problemātiku un inovācijām, tādējādi arī dalībnieku vidū būs gan pieredzējuši jomas eksperti, gan topošie nozares profesionāļi. Konferences atklāšana paredzēta plkst. 10.00, bet pēc tam sekos vadošais ziņojums un turpinājumā būs studentu ziņojumi, kā arī ekskursija Jelgavas pilī.

"Tūrisms un viesmīlība - iespējas un izaicinājumi. Tūrisms ir viens no pasaules lielākajiem ekonomikas dzinējspēkiem, nodrošinot darba vietas un veicinot ekonomisko attīstību visā pasaulē. Savukārt viesmīlības sektors piedāvā plašu karjeras iespēju klāstu, sākot no viesnīcu vadības līdz restorānu uzņēmējdarbībai. Zinātniskās pētniecības konferences ir ne tikai vieta, kur apvienot teoriju ar praksi, bet arī vieta jaunām inovācijām un idejām nozarē. Šajā konferencē studenti un nozares praktiķi var dalīties ar savām idejām, izklāstīt  jaunākās tendences un meklēt risinājumus nozares aktuālajiem izaicinājumiem. Tūrisms un viesmīlība ir dinamiska, daudzveidīga un būtiska mūsdienu sabiedrībai. Aicinām ikvienu interesentu piedalīties mūsu starpaugstskolu konferencē, lai kopā radītu un veicinātu zināšanu attīstību šajā nozarē," stāsta konferences organizatore un lektore Gita Krūmiņa – Zemture.

Konferences programma

Pēc konferences tiks sagatavots un elektroniski būs pieejams konferences rakstu krājums (raksta sagatavošanas paraugs).

Konferenci organizē Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes (LPTF) Pārtikas institūta Viesmīlības virziena mācībspēku komanda: pasniedzēja Marta Eglīte, pasniedzējs Edgars Pažerauskis, docente Liene Jansone un lektore Gita Krūmiņa – Zemture. Par konferences aktualitātēm aicinām sekot līdzi Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes mājaslapā

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar konferences organizatori un pasniedzēju Martu Eglīti e-pastā: marta.eglite@lbtu.lv

Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātē tiek īstenotas deviņas studiju programmas pamatstudiju, maģistra studiju un doktora studiju līmeņos - profesionālā bakalaura studiju programma "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība", akadēmiskā bakalaura studiju programma "Pārtikas kvalitāte un inovācija", 2. līmeņa profesionālā studiju programma "Pārtikas produktu tehnoloģija", profesionālā bakalaura studiju programma "Lauksaimniecība", akadēmiskā maģistra studiju programma "Pārtikas zinātne", akadēmiskā maģistra studiju programma "Uzturzinātne", akadēmiskā maģistra studiju programma "Lauksaimniecība", kā arī doktora studiju programma "Pārtikas zinātne" un doktora studiju programma "Lauksaimniecība".

Afiša

Raksta fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.pexels.com).

Pievienots 10/04/2024