Pārlekt uz galveno saturu

Izsludinātas pieteikšanās vairākām LLU Attīstības fonda stipendijām

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai veicinātu studējošo izaugsmes un pilnveides iespējas, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studenti aicināti izmantot iespēju un pieteikties kādā no LLU Attīstības fonda izsludinātajām stipendijām – Ulda Šalajeva, Jāņa Rūvalda, Latvi Dan Agro, Konekesko, Latvijas Agronomu biedrības un Vagneru.

Ulda Šalajeva stipendija LLU Attīstības fondā dibināta  2012. gada 16. janvārī un tā tiek  finansēta no Ulda Šalajeva personīgajiem ietaupījumiem. Stipendijai var pieteikties LLU pilna laika inženierzinātņu pamatstudijās studējošie, kuri ir pabeiguši vismaz 1. kursa 1. studiju semestri, kā arī ir labas, teicamas un izcilas sekmes, veic pētniecības darbu un piedalās zinātniskajās konferencēs ar referātiem, pārvalda svešvalodas, aktīva sabiedriskā darbība LLU vai ārpus tās. Pieteikšanās stipendijai notiek līdz 31. augustam (reģistrācijas periodā) un tās apmērs 171 EUR.

Jāņa Rūvalda stipendijai var pretendēt sekmīgi pilna laika pamatstudiju studenti, kuri ar izcilām vai teicamām sekmēm apguvuši studiju kursu "Fizika” vai "Matemātika”, vai arī "Ķīmija” kādā no LLU studiju programmām. Pieteikšanās stipendijai notiek līdz 6. septembrim un tās apmērs 200 EUR.

Latvi Dan Agro stipendijai var pretendēt Lauksaimniecības un Veterinārmedicīnas fakultātes, kā arī Tehniskās fakultātes studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātnes” pamatstudiju studenti, kuriem attiecīgajā studiju semestrī ir paredzēta prakse. Pieteikšanās stipendijai notiek līdz 10. septembrim un stipendijas apmērs 145 EUR.

Konekesko stipendijas finansētājs ir SIA “Konekesko Latvia”. Konekesko stipendijai var pretendēt sekmīgs pilna laika pamatstudiju  1. kursa otrā semestra – 3. kursa students, kurš studē akadēmiskā bakalaura studiju programmā “Lauksaimniecības inženierzinātne” vai profesionālā bakalaura studiju programmās “Lietišķā enerģētika”, “Mašīnu ražošana un projektēšana” vai “Mežinženieris”, un viņa vidēji svērtā atzīme pēdējā semestrī nav zemāka par 7 ballēm. Pieteikties var līdz 12. septembrim, stipendijas apmērs 75 EUR.

Latvijas Agronomu biedrības stipendija LLU Attīstības fondā dibināta 2012. gada 19. septembrī. Stipendija paredzēta pilna laika pamatstudijās studējošiem Lauksaimniecības fakultātes (LF) studentiem, kuri ir uzrakstījuši pētniecisko darbu par vienu no Latvijas Agronomu biedrības izsludinātajām tēmām. Pieteikšanās norisinās līdz 14. septembrim, stipendijas apmērs 145 EUR.

Vagneru ģimenes stipendijai var pretendēt Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF), Lauksaimniecības fakultātes (LF), Tehniskās fakultātes (TF) studiju programmas “Lauksaimniecības inženierzinātne” un Vides un būvzinātņu fakultātes VBF studiju programmas “Vide un ūdenssaimniecība” studējošie. Pieteikšanās stipendijai norisinās līdz 14. septembrim un tās apmērs ir 150 EUR.

Lai pieteiktos stipendijai, reflektantam jāpiesakās elektroniski, sadaļā E-studijas.

Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar Studiju centra galveno speciālisti Arnitu Lejavu-Lemberi pa e-pastu: arnita.lejava@llu.lv. 

Detalizēta informācija par stipendijām LLU mājaslapā.

Pievienots 22/08/2018