Pārlekt uz galveno saturu

Aicina iesniegt pieteikumus programmā "Zinātne sabiedrībā un sadarbībā ar to"

Attēla autors: No LLU arhīva

Līdz šī gada 2. aprīlim VIAA aicina iesniegt projektu pieteikumus Apvārsnis 2020 programmā "Zinātne sabiedrībā un sadarbībā ar to" (Science with and for Society, SwafS), kurā veido efektīvu sadarbību starp zinātni un sabiedrību, piesaista zinātnei jaunus talantus un apvieno zinātnisko izcilību ar sociālo atbildību. 

SwafS programma ir veids, kādā Eiropas Komisija plāno programmas Apvārsnis 2020 ietvaros risināt Eiropas sociālās problēmas, attīstot inovatīvus veidus, kādos veidot saikni starp zinātni un sabiedrību. SwafS programma ļauj visiem sabiedrības dalībniekiem (pētniekiem, pilsoņiem, politikas veidotājiem, uzņēmumiem, nevalstiskajām organizācijām) strādāt kopā visā pētniecības un inovāciju procesā, lai gan process, gan tā iznākumi atbilstu Eiropas sabiedrības vērtībām, vajadzībām un gaidām. Projektu pieteikumi jāiesniedz jaunajā Apvārsnis 2020 portālā Funding& Tenders Portal un tos iesniedz konsorcijs, kas sastāv no vismaz 3 partneriem no vismaz 3 dažādām Eiropas savienības vai asociētajām valstīm. 

Šobrīd atvērtajos programmas uzsaukumos pieejami kopā 62,5 miljoni eiro, kas sadalās pa dažādām aktivitātēm. 

Šis uzsaukums ir atvērts līdz šī gada 2. aprīlim un nākošais ir gaidāms gada beigās, tajā piedāvājot kopumā 69,2 miljonus eiro.

Palīgmateriāli (angļu valodā): šeit

Informācija un veidlapa partneru meklēšanai: šeit

Video par atvērtajām aktivitātēm topic briefing (angļu valodā) var apskatīt šeit.  

Video par programmu policy briefing (angļu valodā) var apskatīt šeit

Papildu informācija:

Ieva Siliņa
VIAA nacionālā kontaktpunkta vecākā eksperte
E-pasts: ieva.silina@viaa.gov.lv
Tālrunis: 67559495​

Informācijas avots: http://viaa.gov.lv

Pievienots 24/01/2019