Pārlekt uz galveno saturu

Izveido LLU Studējošo biznesa inkubatoru “HatchUp”

2021. gada nogalē darbību sācis LLU Studējošo biznesa inkubators, kam dots nosaukums “HatchUp” (no angļu valodas “izšķilties”). Tā būs iespēja visiem universitātē studējošajiem spert pirmos soļus uzņēmējdarbībā un attīstīt savas idejas jau studiju laikā, turklāt kā starta vietu pētniecības vajadzībām izmantojot LLU infrastruktūru.

Studējošo biznesa inkubators veidots Studentu inovācijas programmas “LLU Studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana” ietvarā. Tā mērķi ir vairāki, taču prioritāri iecerēts veicināt studentu inovāciju projektu realizēšanu reģionā, lai risinātu sabiedrībai un tās dažādām grupām nozīmīgus problēmjautājumus.

Īstenotās programmas aktivitātes stiprinās LLU un studējošo sadarbību ar nozares uzņēmumiem un tiks vērstas uz tādas vides radīšanu, kurā studentiem ir iespēja saņemt mācībspēku, komersantu un tehnoloģisku atbalstu savu ideju realizācijai.

Programmu īstenos LLU kopā ar sadarbības partneriem no biedrības “Zaļo un Viedo tehnoloģiju Klasteris” (GreenTech), LLU Attīstības fonda, Liepājas Universitātes un Latvijas Valsts mežzinātnes institūta “Silava”.

“Aktivitātes norisināsies četros studentu uzņēmējspēju un jaunrades aktivizēšanas ciklos, kā laikā studentiem sniegs izpratni par inovāciju nozīmi, palīdzēs izstrādāt idejas attīstības plānu un dos iespēju atrisināt reālas uzņēmēju ikdienas problēmas, kā arī attīstīt savas pētnieciskās spējas,” stāsta projekta vadītājs Gvido Bērziņš.

Viņš skaidro, ka inkubatora laikā studentu komandām būs iespēja radīt inovatīvas biznesa idejas un divu ciklu ietvaros realizēt zinātnieku komercializējamo pētījumu idejas, izmantojot universitātes infrastruktūru un cilvēkresursus. Turklāt papildus tikšot piesaistīti arī ārējie eksperti. Cikla ietvaros studenti piedalīsies vismaz sešu zināšanu pilnveides un attīstīšanas darbnīcās.

Motivēšanas un tīklošanās pasākumos studentiem būs iespēja uzzināt aktuālo informāciju par projektu. Pasākuma laikā piedalīsies arī vairāki nozaru komersanti, kuri dalīsies savā pieredzē un pastāstīs par saviem problēmjautājumiem, lai studentiem rastos izpratne par nozaru lielākajiem izaicinājumiem.

G. Bērziņš atklāj, ka pirms katra studentu uzņēmējspēju un jaunrades aktivizēšanās cikla tiks organizēti GreenTech hakatoni. Hakatonā varēs piedalīties ikviens students, kurš vēlēsies īsā laika periodā notestēt savas biznesa idejas dzīvotspēju. Pasākuma laikā studenti savai idejai varēs piesaistīt komandas biedrus no dažādām fakultātēm un kopā ar nozares ekspertiem izstrādāt darba plānu idejas attīstīšanai, radīt pirmo prototipu un dažādas citas aktivitātes, lai noslēgumā ideju prezentētu žūrijai.

Ikviens interesents aicināts 2022. gada 14. janvārī plkst. 9.00 piedalīties Green Tech hakatonā, lai uzzinātu par programmu, stipendiju un citām aktualitātēm. Hakatonu iespējams būs apmeklēt klātienē, gan pievienoties tiešsaistē. Interesenti aicināti savu dalību reģistrēt, aizpildot pieteikuma formu. Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar jaunizveidoto LLU Studējošo biznesa inkubatoru ”LLU Hatchup” e-pastā: hatchup@llu.lv vai arī vietnē Facebook: https://www.facebook.com/LLUHatchUp

Vairāk informācijas par programmu un tās aktualitātēm ir meklējama :
https://greentechlatvia.eu/lv/studentu-inovacijas-programma/

Programma izstrādāta darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 1.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt Latvijas zinātnisko institūciju pētniecisko un inovatīvo kapacitāti un spēju piesaistīt ārējo finansējumu, ieguldot cilvēkresursos un infrastruktūrā" 1.1.1.3. pasākuma "Inovāciju granti studentiem" ietvaros.

logo
Pievienots 23/12/2021