Pārlekt uz galveno saturu

Sadarbības tīkla izveide starp lauksaimniecības dzīvnieku zinātniekiem un praktiķiem Zemgalē. FARA LLIV-222

Latvia Lithuania

Development of cooperation network between farm animal researchers and practitioner in Ziemgale. FARA LLIV-222

Projekts tiek īstenots 2007. - 2013.gada Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros. Projekta mērķis ir attīstīt pārrobežu sadarbību starp Šauļi novadu Lietuvas ziemeļos un Zemgali, izveidojot sadarbības tīklu starp zinātniekiem un praktiķiem. Ir ļoti svarīgi veicinātu izpratni par izglītības un informācijas nozīmi lopkopības nozarē Zemgales reģiona attīstībā, mazinot emigrāciju, mudinot cilvēkus strādāt un radīt jaunas darba vietas, ieviešot inovācijas un aktivizējot pagastu darbību.

Projekta galvenie uzdevumi/apakšmērķi

Projekta darbības laikā veicamie uzdevumi: 1) situācijas analīze par galvenajām lopkopības nozarēm Zemgalē (Latvijā un Lietuvā); 2) dažādu šķirņu cūku un liellopu bioloģiski ģenētiskie pētījumi; 3) zirgu fenotipu pētījumi; 4) sadarbības tīkla izveide, balstoties uz pieredzes apmaiņu par zinātniskajiem pētījumiem Latvijā un Lietuvā, pētījumu praktisko pielietojumu; 5) konkurētspējīgas produkcijas ražošanas un tirdzniecības ieteikumu sagatavošana un īstenošana dzīvnieku audzēšanas centriem un komerciālām saimniecībām; 6) sabiedrības izpratnes veicināšana par pētījumu nozīmi lopkopības nozarē.

Projekta mērķa grupas: lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas centru un saimniecību īpašnieki un speciālisti, zemnieku apvienības, biedrības un dzīvnieku audzēšanas asociācijas, kā arī lopkopības konsultanti, mācībspēki un studenti no lauksaimniecības skolām.

Galvenie iznākumi/Plānotās aktivitātes:

Projekta ietvaros tiks veikts pētījums par Ziemeļlietuvas un Zemgales reģiona attīstības iespējām dažādās lopkopības nozarēs. Pēc nozares situācijas izpētes tiks veikti zinātniski praktiski un bioloģiski - ģenētiskie pētījumi piena lopkopības, cūkkopības un zirgu audzēšanas saimniecībās, sagatavojot ieteikumus šo nozaru attīstībai un popularizēšanai. Projekta laikā tiks veikta dažādu interešu grupu apmācība un pieredzes apmaiņa.

Vadošais projekta partneris: Šauļu universitāte

Projekta partneris: Latvijas Lauksaimniecības universitāte

Projekta ilgums: 24 mēneši (02.05.2012. - 01.05.2014.)

Projekta koordinators Latvijas Lauksaimniecības universitātē -

Elita Aplociņa, LLU Lauksaimniecības fakultātes lektore; tālr. +371 63005661; e-pasts: elita.aplocina@llu.lv

Sīkāka informācija par projektu pieejama http://www2.llu.lv/homepg/fara/

Projekta budžets

Projekta kopējais budžets: 334 780,00 EUR

  • LLU budžets: 146 575,00 EUR, t.sk:
    • ES finansējums 124 588,75 EUR
    • Nacionālais finansējums 21 986,25 EUR.
Pievienots 04/04/2016